Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2016 - Anul XXI, nr. 128 (6241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 2 – 8 iunie

Târg de obiecte handmade, la Shopping City

În perioada 3-5 iunie, sucevenii care apreciază obiectele lucrate cu iscusinţă şi inspiraţie de maeştrii lucrului manual sunt invitaţi la Târgul de obiecte handmade din incinta Shopping City Suceava. Doritorii vor putea alege dintr-o varietate de bijuterii lucrate din pietre semipreţioase, fimo sau piele, ceasuri, articole croşetate sau decorative realizate prin tehnici inovative, dar şi multe alte articole deosebite. Fie că sunteţi pasionaţi de obiectele lucrate manual sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Expoziţia de pictură „Micii Picasso”, la Shopping City

Shopping City Suceava găzduieşte în perioada 3-10 iunie expoziţia de pictură şi grafică organizată de copiii din gruparea “Micii Picasso”, îndrumaţi de artistul vizual şi profesorul Puşa Pîslaru. Zecile de lucrări cu tema copilăriei sunt expuse pe culoarul galeriei comerciale, în zona spaţiului de joacă ”Cutezătorii”. Vernisajul expoziţiei va avea loc mâine, la ora 17.00, în incinta centrului comercial.

 

Joi, 2 iunie

Concert pop-rock-simfonic, pe scena suceveană, susţinut de Filarmonica din Botoşani

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 18:30, un Concert pop-rock-simfonic susţinut de artiştii Filarmonicii de Stat din Botoşani. Dirijor: Mihail Ştefănescu. Îşi va da concursul Corala „Lira” Botoşani, pregătită de profesorul Dragoş Boicu. În program sunt cuprinse pagini celebre în transcripţii orchestrale şi coral-orchestrale, dintre care amintim: Rolling Stones, Ted Ricketts, Blues Brothers, Guns'N'Roses, Aerosmith, Sabin Păutza, Deep Purple, Queen, The Beatles etc. Biletele costă 20 de lei şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul I, telefon 0230 523 718.

 

Recital extraordinar de pian Ilinca Dumitrescu

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (Auditorium „Ion Carp Fluerici”) va avea loc, de la ora 19.00, recitalul extraordinar de pian susţinut de Ilinca Dumitrescu. La concertul care se circumscrie celei de-a VI-a ediţii a Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi Centrul Cultural Bucovina. Invitat special este fagotistul Vasile Macovei.

 

Vineri, 3 iunie

Echipa „Românii au talent”, la Gura Humorului

Echipa „Românii au talent” ajunge vineri în oraşul Gura Humorului în căutarea talentelor autentice.

Întâlnirea cu membrii echipei de producţie, la care nu vor fi prezente şi vedetele emisiunii, va avea loc la ora 12.00, la Casa de Cultură Gura Humorului. Promotorii evenimentului, cu sloganul „Fii eroul nostru!”, doresc să-i cunoască pe membrii comunităţii humorene pentru a identifica talentele locale. „Eşti talentat? Cânţi, dansezi, ai trupă de dans, jonglezi, eşti comediant, circar, instrumentist, meşteşugar, dresor de animale, inventator sau ai orice fel de talent deosebit? Vrei să devii cunoscut, văzut la TV, aplaudat şi promovat? Sună la 0741.231.173 sau vino la întâlnirea de la Casa de Cultură Gura Humorului!”, este îndemnul echipei de producţie a emisiunii care se difuzează la ProTV.

 

Sâmbătă, 4 iunie

Ziua Copilului, sărbătorită la Iulius Mall

Prichindeii vor fi sărbătoriţi la Iulius Mall Suceava şi sâmbătă. De la ora 13.00, esplanada Iulius Mall va găzdui Festivalul Zmeielor. Toţi copiii prezenţi vor primi câte un zmeu, pe care îl vor lansa alături de prieteni. Cursa lor va fi răsplătită cu premii şi surprize dulci. Totodată, zona magazinelor pentru copii din Iulius Mall va deveni un spaţiu desprins din desene animate, de unde nu vor lipsi clovnul Bobo, Minnie şi Mickey Mouse, Sponge Bob, Minionul Kevin şi zânele. În plus, continuă sesiunile de jocuri interactive specifice celei mai frumoase vârste. Iar pentru ca toţi prichindeii să se bucure din plin de surprizele pregătite, vor fi reluate sesiunile de facepainting şi de fotografiere în spaţiul special amenajat. Iulius Mall Suceava îi invită pe micii sărbătoriţi să se distreze copios de Ziua Copilului şi să petreacă primele zile de vară cu activităţi captivante.

 

Activităţi distractive şi concursuri cu premii pentru copii, la Shopping City

Shopping City Suceava a pregătit şi anul acesta o zi plină de distracţie şi voie bună dedicată copiilor, cu personaje îndrăgite, ateliere de creaţie şi concursuri cu numeroase premii, pentru a sărbători Ziua Copilului. Astfel, sâmbătă, Shopping City invită copiii, părinţii şi bunicii să petreacă împreună câteva ore pline de activităţi distractive şi premii surpriză pentru cei mici.

Distracţia începe la ora 11:00, în zona de food din incinta centrului comercial, unde şcolile din municipiul Suceava vor prezenta câte un program artistic, constând în momente de dans, muzică sau teatru, în cadrul concursului de talente între şcoli intitulat generic ”Kinderela”, aflat la cea de-a VI-a ediţie. Cele mai bune momente vor fi premiate de Shopping City cu: locul 1 – un cec cadou în valoare de 1.000 de lei, locul 2 – un cec cadou în valoare de 800 de lei şi locul 3 – un cec cadou în valoare de 500 de lei. Timp de câteva ore, copiii vor avea parte şi de întâlniri cu personaje de poveste, jocuri cu baloane modelate, sesiuni de facepainting şi vor putea participa la atelierele educative şi de creaţie Kids City – art craft, realizate în parteneriat cu Alexandria Librării. În cadrul evenimentului, Fundaţia ANA organizează o tombolă cu premii la fiecare oră. Biletele de tombolă sunt distribuite de voluntarii Fundaţiei ANA, iar copiii trebuie să fie prezenţi la spectacol, pentru a câştiga premiile oferite prin tragere la sorţi. Sute de premii vor fi acordate din partea Shopping City Suceava şi a partenerilor evenimentului: Locul de joacă Cutezătorii, Alexandria Librării, Carrefour, Media Galaxy, Noriel, Coccodrillo, Louise, Evel Mod şi Animax din incinta centrului comercial, precum şi firmele: Harivex, Adria şi Ferovali. Cei mici îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Echipa „Românii au talent” vine la Fălticeni

Echipa „Românii au talent” vine în municipiul Fălticeni, în căutarea talentelor autentice. Întâlnirea cu membrii echipei de producţie, la care nu vor fi prezente şi vedetele emisiunii, va avea loc la ora 11.00, la Casa de Cultură Fălticeni.

„Eşti talentat? Cânţi, dansezi, ai trupă de dans, jonglezi, eşti comediant, circar, instrumentist, meşteşugar, dresor de animale, inventator sau ai orice fel de talent deosebit? Vrei să devii cunoscut, văzut la TV, aplaudat şi promovat? Sună la 0741.231.173 sau vino la întâlnirea de la Casa de Cultură Fălticeni!”, este îndemnul organizatorilor.

 

Turneu de baschet în centrul Sucevei

Iubitorii sportului în aer liber vor avea ocazia de a vedea sau chiar participa la un turneu de baschet – varianta de stradă, cunoscută drept „streetball”.

Evenimentul, care va începe de la ora 10.00, pe esplanada modernizată din centrul oraşului, este organizat de Clubul sportiv „Castorii Suceava” cu sprijinul Primăriei Suceava. În cadrul turneului vor fi concursuri de aruncări libere / 3 puncte, dar şi concursuri pentru public. Înscrierile se fac până vineri, la 12.00, la telefon 0745 690 578.

 

Duminică, 5 iunie

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascotaShopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Luni, 6 iunie

Lansare de carte, la Muzeul de Istorie Suceava

Lansare de carte, de la ora 17:00, la Muzeul de Istorie Suceava. Este vorba de cel de-al patrulea volum de versuri, „Numărătorul de paşi”, semnat de Sebastian Remus Crăciun. În vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, din Câmpulung Moldovenesc, Sebi suferă de tetrapareză spastică. Din vânzarea cărţilor, micul poet îşi plăteşte intervenţiile şi recuperările care să-l ajute să meargă. „Astăzi păşesc..., păşesc datorită vouă, celor mulţi, care aţi avut încredere în mine şi mi-aţi cumpărat cărţile. Vă invit să participaţi la lansarea celei de a patra cărţi, intitulată <Numărătorul de paşi>, să numărăm împreună, aşadar, paşii pe care reuşesc să-i fac spre Slava lui Dumnezeu şi bucuria voastră, a celor ce m-aţi ajutat”, este mesajul lui Sebi către iubitorii de poezie. Volumul „Numărătorul de paşi” costă 20 de lei şi a fost scos printr-un proiect al Asociaţiei Culturale „Fair Play” din Gura Humorului, condusă de poetul Sorin Poclitaru, la Editura „Smart” din Gura Humorului. Evenimentul este organizat de Televiziunea Intermedia Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei