Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2016 - Anul XXI, nr. 125 (6238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

La Fălticeni s-a deschis cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Fălticeni a fost deschisă ieri, în mod oficial, cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţul Suceava. Este vorba despre baza de agrement „Nada Florilor” situată în parcul cu acelaşi nume, investiţie realizată din fonduri europene, beneficiarul acesteia fiind Primăria municipiului Fălticeni. La deschiderea oficială de ieri, noua bază de agrement a fost vizitată de un număr foarte mare de fălticeneni, care au venit să vadă în premieră această investiţie şi facilităţile acestei zone. Alături de aceştia au fost prezenţi primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Rădulescu, deputatul PSD Ioan Stan şi senatorul social-democrat Ovidiu Donţu.

Începând de ieri, fălticenenii, şi nu numai, au la dispoziţie, în noua bază de agrement „Nada Florilor”, trei piscine exterioare, o piscină interioară, un teren de sport multifuncţional şi o pistă de biciclete. Dintre cele trei piscine exterioare, una are o suprafaţă de 325 mp şi o adâncime de patru metri, fiind dotată cu o trambulină pentru sărituri, pe două niveluri. O altă piscină exterioară este destinată copiilor, aceştia având la dispoziţie şi două tobogane. Piscina exterioară pentru adulţi are şi ea un tobogan, suprafaţa acesteia fiind de 300 mp. Piscina interioară are o suprafaţă de 1.130 de metri pătraţi. Tot în interiorul clădirii bazei de agrement se află o saună şi două săli de forţă, dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Cei care vor folosi piscinele vor avea la dispoziţie şezlonguri şi baldachine din lemn.

După deschiderea oficială, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a subliniat că această bază de agrement înseamnă o dezvoltare a municipiului atât din punct de vedere turistic, cât şi al creşterii numărului de locuri de muncă.

„Este o zonă de agrement care completează ceea ce înseamnă oferta noastră turistică, pentru că Fălticeniul şi întreaga zonă avea nevoie de aşa ceva. O să mulţumesc tuturor celor care au sprijinit şi au ajutat acest proiect, de la preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi până la arhitect, consultant, constructor, de la cel mai mic până la cel mai mare. Nu a fost deloc uşor ca într-un an de zile, cu iarnă şi ploi şi alte probleme, să realizăm ceva durabil la Fălticeni. Repet, ceva de care Fălticeniul avea foarte mare nevoie”, a spus Coman, care a mai adăugat că „vreau să-i invit cu toată căldura pe toţi cei care vor cu adevărat să petreacă câteva momente minunate aici, la <Nada Florilor>. Este o invitaţie deschisă nu doar fălticenenilor, ci tuturor sucevenilor, şi nu numai, pentru că, aşa cum am mai spus-o, fălticenenii sunt gazde primitoare şi îi primim pe toţi cu drag aici, în baza de agrement <Nada Florilor>, care astăzi va deveni operaţională şi funcţională”.

Primarul din Fălticeni a spus că baza de agrement „Nada Florilor” oferă toate condiţiile pentru petrecerea timpului liber într-un mediu extrem de plăcut. Cătălin Coman a arătat că are un singur regret, şi anume că nu a reuşit să treacă în proprietatea primăriei baza nautică, care se află în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi care este folosită pentru antrenamentele la canotaj. „Personal, timp de patru ani am făcut demersuri la minister pentru a putea obţine acea bază, pentru a o putea reabilita şi păstra destinaţia, pentru că acolo se pregăteşte lotul olimpic de canotaj al României la juniori 2, sunt campioni mondiali şi olimpici care se pregătesc în acea clădire, care acum arată foarte urât. Repet, am discutat personal cu trei miniştri care s-au perindat la minister. Prima dată cu domnul Bănicioiu şi urma ca acea bază sportivă pe vestita lege a descentralizării să ne revină nouă. Din păcate acea lege a fost declarată neconstituţională, lucrurile s-au blocat, şi ulterior nu am mai găsit suport şi înţelegere pentru ca această bază să întregească practic zona de agrement <Nada Florilor>”, a explicat Cătălin Coman, care a mai precizat că va continua demersurile până când această bază nautică va ajunge în proprietatea primăriei.

Cătălin Coman a mai precizat că după deschiderea noii baze de agrement „Nada Florilor”, au fost create 20 de locuri de muncă.

 

Nechifor: În ultimii patru ani, de când Fălticeniul este condus de Cătălin Coman, în acest municipiu au fost finalizate mai multe investiţii extrem de importante

Prezent la inaugurarea de ieri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că această bază de agrement se adresează atât fălticenenilor, cât şi întregii zone şi întregului judeţ. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că în ultimii patru ani, de când Fălticeniul este condus de Cătălin Coman, în acest municipiu au fost finalizate mai multe investiţii extrem de importante. „Dacă acum patru ani pe strada Sucevei din Fălticeni riscai să-ţi spargi măselele sau să-şi muşti limba, pentru că era o stradă imposibilă, iată că acum avem un bulevard foarte bine realizat, cu iluminat ecologic şi cu un carosabil foarte bun. Apoi, dacă acum patru ani aveam câteva cadre de beton la Spitalul Municipal, acum spitalul este aproape de finalizare. Apoi, dacă acum patru ani, aici, la Nada Florilor nu aveam nimic, acum avem ceva ce întreg judeţul Suceava poate să-şi pună în oferta turistică, şi anume acest centru de agrement”, a spus Nechifor. El a apreciat curajul şi intuiţia pe care primarul Cătălin Coman le-a avut atunci când a realizat aceste proiecte de anvergură pentru Fălticeni.

„Iată că un primar hotărât, un primar apropiat de mişcare, de tineri, de oameni, reuşeşte în doar patru ani să schimbe radical faţa unui oraş”, a completat Nechifor. El a ţinut să precizeze că şansa municipiului Fălticeni a fost „un ghinion” pentru Vatra Dornei, explicând că primarul acestui municipiu a refuzat în anul 2012 o finanţare europeană similară. „Primarul Boncheş nu şi-a mai dorit un astfel de proiect la Vatra Dornei. Iată că banii au rămas în Suceava, au venit la Fălticeni, într-o zonă care va face concurenţă în mod clar şi Botoşaniului şi Humorului, pentru din păcate nu avem nici la Suceava, nici în altă parte o astfel de zonă de agrement”, a declarat preşedintele CJ Suceava. Nechifor a adăugat că după cei patru ani în care Fălticeniul a fost condus de Cătălin Coman, „acel clişeu precum Fălticeniul este locul în care nu se întâmplă nimic a devenit doar istorie. Fălticeniul e locul în care se întâmplă ceea ce trebuie şi meritul adevărat îl au fălticenenii, care au avut curaj cu un primar tânăr, Cătălin Coman, în urmă cu patru ani”.

 

Tarife mai mici decât la baza de agrement din Gura Humorului

Nu în ultimul rând, Cătălin Coman a declarat că tarifele stabilite pentru intrarea în baza de agrement „Nada Florilor” sunt mai mici decât cele de la zona de agrement din Gura Humorului. O intrare la piscina acoperită costă în timpul săptămânii 21 de lei/3 ore, sâmbătă şi duminică tariful fiind de 24 de lei. Pentru acces la piscinele exterioare se va plăti 8 lei pe zi, iar sâmbăta şi duminica 12 lei. Cei care doresc să închirieze un şezlong vor mai plăti în plus 4 lei, iar pentru un baldachin 8 lei. Abonamentele pentru piscina acoperită variază între 80 lei (5 intrări) şi 160 lei (15 intrări) indiferent dacă este în timpul săptămânii sau în weekend. Pentru acces la bazinele exterioare preţul unui abonament variază între 40 lei (5 intrări) şi 120 lei (15 intrări). Copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate şi vor fi însoţiţi obligatoriu de adulţi. Închirierea unei biciclete pentru copii cu vârsta până la 16 ani este de 3 lei/oră, iar un adult poate închiria o bicicletă cu suma de 5 lei/oră.

Programul de funcţionare a Bazei de agrement “Nada Florilor” din Fălticeni este de luni până vineri între orele 12 – 22, sâmbăta şi duminica între orele 10 – 22.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni s-a deschis cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 11789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
La Fălticeni s-a deschis cea mai nouă şi modernă bază de agrement din judeţul Suceava4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei