Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2016 - Anul XXI, nr. 124 (6237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perseverenţă infracţională

Un româno-ucrainean, trimis în judecată pentru a treia infracţiune de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a anunţat trimiterea în judecată a  unui cetăţean româno-ucrainean, pentru o infracţiune de contrabandă comisă la finele lunii aprilie. Interesant este că inculpatul, Aurel Alerguş, este trimis în judecată şi în cadrul unul alt dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, pentru săvârşirea altor două infracţiuni de contrabandă.

Revenind la ultimul dosar, în data de 27 aprilie, în jurul orei 16.00, pe Calea Bucovinei din Vicovu de Sus, un echipaj al Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control un VW Transporter, înmatriculat în Bulgaria. La volan a fost identificat Aurel Alerguş. Având date şi suspiciuni legate de un transport de contrabandă, poliţiştii au condus VW-ul la sediul poliţiei, unde s-a efectuat o verificare amănunţită. Maşina era modificată pentru ascunderea mărfii de contrabandă:

„Cu ocazia examinării autoturismului, în zona mediană, s-a identificat un compartiment cu lăţimea de circa 40 cm, prevăzut spre partea din spate a autovehiculului cu placaje OSB, acoperite pe exterior cu mochetă de culoare gri. În acest compartiment au fost identificate mai multe cartuşe şi pachete cu ţigarete”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. 

În urma inventarierii a rezultat că este vorba de un număr de 5.538 de pachete cu ţigări, toate cu timbre fiscale emise de autorităţile ucrainene. Prejudiciul calculat în acest caz este de 60.000 de lei.

Maşina a fost pusă sub măsura asigurătorie a sechestrului, în vederea confiscării. Bărbatul a fost arestat preventiv şi a rămas după gratii.

Procurorii de la Rădăuţi au subliniat că inculpatul a fost trimis în judecată recent, pe 25 martie 2016, pentru două infracţiuni asemănătoare, de contrabandă cu ţigări. Pe 30 ianuarie 2015, bărbatul a fost prins cu un transport de 2.210 pachete de ţigări, în timp ce pe 14 iunie 2015 ar fi preluat, deţinut şi transportat, împreună cu o altă inculpată, 870 de pachete de ţigări. 

„Faptul că inculpatul se află deja la a treia faptă de același gen, cu același mod de operare, atestă o perseverenţă infracţională deosebită şi legăturile pe care acesta le deţine în rândul traficanţilor de ţigări din judeţul Suceava”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un româno-ucrainean, trimis în judecată pentru a treia infracţiune de contrabandă.
 Vizualizări articol: 3764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un româno-ucrainean, trimis în judecată pentru a treia infracţiune de contrabandă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei