Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2016 - Anul XXI, nr. 124 (6237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drept la replică

„S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi nu este şi nu va fi în faliment niciodată”

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să publicaţi următoarele precizări în legătură cu afirmaţiile domnului Constantin Boleacu, candidat ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, cuprinse în articolul intitulat „Nistor Tatar a falimentat SC Servicii Comunale SA şi a îndatorat fiecare familie din Rădăuţi cu suma de 40 milioane de lei vechi” apărut în ziarul Monitorul de Suceava din data de 27.05.2016.

Acest „drept la replică” îl dăm de fapt doamnei Silvia Boleacu, fostă director economic la Primăria Rădăuţi.

S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi nu este şi nu va fi în faliment niciodată, fiind o societate comercială înfiinţată, sub jurisdicţia Municipiul Rădăuţi, pentru comunitatea rădăuţeană.

Cum explică dna Boleacu că doar de 8 ani încoace subscrisa este falimentară? Directorul Nistor Tatar este din 1999 în funcţie? Până în 2008, când familia Boleacu a plecat de la Primăria Rădăuţi, a fost totul roz, nu?

Rădăuţenii să nu uite cum a plecat familia Boleacu din Primăria municipiului Rădăuţi, după celebrele episoade cu primarul Olărean, dar şi cu diverşi cetăţeni din zona Rădăuţi.

S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi, deşi este o societate în care acţionar majoritar este mun. Rădăuţi, a fost şi rămâne un etern „Cal de bătaie” pentru cei în lipsă de proiecte şi programe concrete pentru binele comunităţii. Credeţi că cei care azi aruncă cu invective şi “calcă peste cadavre” nu o vor face şi în viitor? Aşa primar ne trebuie?

Oare de ce se doreşte desfiinţarea societăţii ce menţine preţurile la un nivel scăzut? Să ajungem ca în cazul apei reci şi al canalizării?

Sumele solicitate de SC Servicii Comunale SA la care face referire dna Boleacu nu sunt altele decât cele impuse de ANAF aferente facturilor de TVA la investiţiile făcute în programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”, constituite de dna Boleacu, ce era pe atunci directoare chiar la ANAF. În 2008, ca director economic la Primăria Rădăuţi nu a achitat TVA-ul la timp, iar în 2011, ca director al ANAF, a impus penalităţi şi dobânzi pentru neplata acestuia. Cine falimentează pe cine?

În 2012, când dna Boleacu constată că societatea a avut o pierdere de 6 miliarde de lei vechi, director nu era Nistor Tatar, iar atunci s-au stornat nişte facturi de prestări servicii ce au dus la înregistrarea de pierderi.

Este şi normal să se solicite sume aferente cheltuielilor pentru serviciile contractate, dar nicidecum 80 de miliarde, aşa cum arată dna Boleacu, ci mult mai mici (10 miliarde iluminat, 11 miliarde salubritate şi 800 de milioane subvenţia la căldură). Dar tocmai acesta este scopul pentru care s-a înfiinţat societatea - prestarea de servicii.

Societatea de servicii comunale nu a căutat niciodată să înregistreze mari profituri, menţinând preţurile la limită cu cheltuielile, pentru a nu mări facturile artificial. Profit mare înseamnă facturi umflate, ceea ce directorul Nistor Tatar nu a dorit.

Directorul de la S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi nu are nicidecum salariu de 120 de milioane lei vechi. Iar subscrisa nu a dat tichete cadou de 240 de milioane de lei vechi la toată unitatea compusă din 200 de oameni, nicidecum doar la 5 membri ai consiliului de administraţie. Dna Boleacu confundă miile cu milioanele.

Într-adevăr, când era dna Boleacu la Primăria Rădăuţi, bătea vântul prin contabilitate şi era un tur de control când nu se făcea nimic fără semnătura ei.

Cum a casat dna Boleacu la vremea când era director economic punctele termice din municipiu? Dar oare cum a intrat familia Boleacu în posesia terenului unde îşi are casa şi cum a dărâmat o locuinţă lăsând o familie pe drumuri? Câţi rădăuţeni au fost scoşi din case pe vremea dnei Boleacu? Cum s-au vândut spaţiile din centrul oraşului pe vremea ei?

Dar oare cum a ajuns familia Boleacu în funcţiile pe care le deţin (dna la ANAF şi dl la Spitalul Judeţean)? Oare nu datorită PSD-ului?

Domnul Boleacu să nu-şi aroge merite pentru investiţiile de la Spitalul Judeţean Suceava, deoarece nu are nici un merit. Nici măcar facturile din contabilitatea spitalului nu le semna singur, ci doar după ce le aducea acasă la control la dna sa.

Chiar vor rădăuţenii ca Silvia Boleacu să fie noul primar al mun. Rădăuţi, deoarece este clar că ea este cea care îl dirijează pe Costel Boleacu.

În speranţa publicării acestui drept la replică pentru o corectă informare a publicului,

S.C. SERVICII COMUNALE S.A. RĂDĂUŢI

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi nu este şi nu va fi în faliment niciodată”.
 Vizualizări articol: 3537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi nu este şi nu va fi în faliment niciodată”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei