Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2016 - Anul XXI, nr. 124 (6237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Cătălin Nechifor anunţă că o companie suceveană, Daily Motors, va deschide o bază aeriană şi va opera pe Aeroportul "Ştefan cel Mare"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că o companie suceveană, Daily Motors, va deschide o bază aeriană şi va opera zboruri interne şi internaţionale de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Anunţul a fost făcut după şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava, în care s-a aprobat demararea procedurilor pentru concesionarea unei suprafeţe de teren de 55.000 de metri pătraţi în incinta aeroportului. Cererea de concesionare a fost făcută de SC Daily Motors SRL Suceava, terenul urmând a fi folosit pentru amenajarea unui spaţiu de staţionare pentru aeronavele companiei în vederea efectuării mentenanţei. Compania suceveană a mai informat Consiliul Judeţean că intenţionează ca Aeroportul „Ştefan cel Mare” să fie punctul de plecare pentru toate zborurile interne şi internaţionale pe care le va opera.

„După redeschiderea aeroportului, la o întâlnire cu oamenii de afaceri venisem cu o idee destul de scurtă, spunând atunci că visul meu era să avem o companie aeriană a Bucovinei. Şi atunci erau câţiva care râdeau pe înfundate, pe la colţuri, credeau că suntem într-un film SF. Dar iată că azi putem spune că acest vis s-a îndeplinit şi sunt doar şase luni de atunci şi avem o astfel de companie”, a declarat Cătălin Nechifor. El a arătat că Daily Motors, parte a grupului Daily, este în asociere cu o companie veche în acest domeniu, respectiv Cobrex Braşov.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că Daily Motors Suceava a achiziţionat deja un avion Boeing 737 – 200, cu 147 de locuri, care va ajunge la Suceava în scurt timp, urmând ca firma suceveană să achiziţioneze încă o aeronavă. Cătălin Nechifor a subliniat că baza aeriană principală a noii companii va fi la Suceava. „Acest prim avion va fi operaţional în scurt timp, pentru că această companie, chiar dacă e nouă, e foarte ambiţioasă şi a dat dovadă că a simţit pulsul pieţei. Există aici o zonă de captare, în care Suceava e dominantă, şi care poate aduce lângă ea şi judeţene Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Bistriţa-Năsăud, dar şi zona Cernăuţi din Ucraina. Este o piaţă potenţială de peste trei milioane de posibili pasageri. Apoi trebuie să avem în vedere că din judeţul Suceava există multe persoane la muncă în ţări precum Marea Britanie, Spania Portugalia Italia etc.”, a mai spus Nechifor. El şi-a exprimat speranţa că cei de la Daily Motors vor fi curajoşi şi în continuare, precizând că doar faptul că vor începe să opereze cu două aeronave este „un semnal foarte sugestiv”. Cătălin Nechifor a precizat că în scurt timp, probabil din a doua jumătate a lunii iulie 2016, compania suceveană va începe să opereze zboruri de pe Aeroportul Suceava către destinaţii interne, dar şi internaţionale. „Piaţa pe care o ţintesc e o piaţă de mediu curier. Asta înseamnă posibile curse către Ungaria, Austria, Germania, Italia sau Belgia, dar şi curse interne”, a arătat preşedintele CJ Suceava.

De precizat că pe lângă cursele interne şi internaţionale, compania suceveană intenţionează să opereze şi curse charter. În scrisoarea adresată Consiliului Judeţean, reprezentanţii companiei precizează că primul avion Boeing 737 – 300 a fost deja autorizat pentru a efectua zboruri interne şi internaţionale, ceea ce înseamnă că această aeronavă poate să opereze de îndată de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, Compania a mai anunţat că intenţia este de a achiziţiona şi alte aeronave care să opereze de pe acest aeroport. „Apreciem că zborurile organizate de Daily Motors de pe acest aeroport vor determina o dezvoltare durabilă a judeţului Suceava, prin atragerea de investitori şi prin oportunitatea de a permite sucevenilor, dar şi locuitorilor în judeţele învecinate, de a se deplasa rapid şi în condiţii deosebite de confort”, se mai precizează în scrisoarea adresată CJ Suceava.

 

Cătălin Nechifor: Principalul pilon de dezvoltare şi de construcţie al judeţului Suceava în ultimii patru ani a fost aeroportul

La finalul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean  Suceava din acest mandat, Cătălin Nechifor a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că din punctul său de vedere, principalul pilon de dezvoltare şi construcţie a judeţului în ultimii patru ani a fost Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

„Simţim cu toţii că autostrăzile sunt doar un vis deocamdată. Aeroportul Suceava există, s-a modernizat, s-a schimbat fundamental şi a fost o muncă enormă în spate, nevăzută de multe ori. Spun enormă pentru că acest proiect a fost unul capital, nu doar pentru Suceava, pentru că şi l-ar fi dorit şi alţii, în mod evident. A fost să fie al nostru şi azi putem să ne bucurăm că avem în Suceava o poartă de plecare şi sosire în judeţ foarte convenabilă pentru distanţe mari şi cu timpi rezonabili”, a spus Nechifor.

El a ţinut să aprecieze eforturile depuse de directorul aeroportul, Ioan Măriuţa, şi de echipa acestuia, pe toată durata de implementare şi realizare a proiectului de modernizare. „Poate sunt câţiva care nu au crezut că acest aeroport se va face, poate mai sunt câţiva care şi acum cred că nu e făcut, poate mai sunt unii care râd pe la colţuri că am avut idei fanteziste, dar iată că viaţa ne dă dreptate şi e limpede că a dezvolta aviaţia nu e tot una cum ar fi să punem o staţie de autobuz sau un loc de joacă. E un proiect de aeroport, esenţial, vital, de viziune, de convergenţă, dacă vreţi. Şi m-am bucurat că de fiecare dată colegii din Consiliul Judeţean au fost de acord cu ce am propus, pentru că a fost nevoie de investiţii cu fonduri din bugetul judeţean, atât pentru modernizarea aerogării, cât şi pentru dotări şi echipamente”, a mai explicat preşedintele CJ Suceava. Cătălin Nechifor a subliniat că investiţiile în dezvoltarea aeroportului nu se vor opri aici, amintind de amenajarea terminalului 2 pentru sosiri şi plecări internaţionale, în o parte din actualele spaţii ale Centrului Economic Bucovina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor anunţă că o companie suceveană, Daily Motors, va deschide o bază aeriană şi va opera pe Aeroportul "Ştefan cel Mare".
 Vizualizări articol: 6977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Cătălin Nechifor anunţă că o companie suceveană, Daily Motors, va deschide o bază aeriană şi va opera pe Aeroportul "Ştefan cel Mare"4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei