Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2016 - Anul XXI, nr. 114 (6227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

„Când vrei să distorsionezi adevărul, pentru a lovi în eternul cal de bătaie <SC Servicii Comunale SA>, spui orice”

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să publicaţi următoarele precizări în legătură cu afirmaţiile domnului Constantin Boleacu, candidat ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, cuprinse în articolul intitulat „Voi reorganiza SC Servicii Comunale SA din temelii şi voi stopa jaful asupra fondurilor primăriei şi a veniturilor cetăţenilor” apărut în ziarul „Monitorul de Suceava” din data de 13.05.2016.

Acest „drept la replică” îl dăm de fapt doamnei Silvia Boleacu.

Familia Boleacu a uitat probabil cât de iubită este în mun. Rădăuţi, după celebrele episoade cu primarul Olărean, dar şi cu diverşi cetăţeni din zona Rădăuţi. Iar acum au revenit în forţă şi au început să împroaşte cu invective în stânga şi în dreapta. Prin programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava” s-a îmbunătăţit serviciul de producere şi transport al energiei termice în mun. Rădăuţi. În baza acestui program, în care beneficiar era Municipiul Rădăuţi, s-a decis ca SC Servicii Comunale SA să intre partener (Primăria nefiind plătitoare de TVA) pentru a putea factura TVA-ul la facturile emise de constructor. Pe atunci director economic la Primăria mun. Radăuţi era nimeni altul decât dna Silvia Boleacu. Prin refacturare subscrisa a trimis către Primăria mun. Rădăuţi o factură de 33.273.870,30 lei, din care s-a achitat 27.169.593,98 lei, rămânând de achitat 6.104.276,32 lei. Această sumă nu s-a mai dorit a fi achitată de către ordonatorul de credite de la acea perioadă, drept pentru care s-au deschis un dosare în instanţă pentru recuperarea datoriei, iar mai apoi a penalităţilor şi dobânzilor puse în sarcina noastră de către ANAF.

Dacă s-a cerut din partea subscrisei penalităţi şi dobânzi, acestea erau contractuale, iar instanţele judecătoreşti au admis cererile noastre ca fiind certe. Răspunderea pentru neplata la timp a acestor facturi incumbă doar personalului autorizat din aparatul administrativ al Primăriei mun. Rădăuţi şi nicidecum subscrisei.

Cât despre redevenţă, nu a fost emisă nici o factură aferentă de către concedent, deoarece nu exista bază legală. Doar în urma controlului Curţii de Conturi Suceava, în anul 2015, Primăria mun. Rădăuţi a emis factura estimată la 3,5 milioane de euro, care neavând bază legală a fost returnată de subscrisa. Drept dovadă abia la data de 17.12.2015, prin HCL nr. 133 s-a stabilit nivelul redevenţei la 6% din cifra de afaceri înregistrată în evidenţele contabile.

Nu înţelegem de unde s-a ajuns la suma de „96 de miliarde de lei vechi"? Dar când vrei să distorsionezi adevărul doar pentru a-ţi satisface orgoliul propriu şi pentru a lovi eternul "cal de bătaie" - SC Servicii Comunale SA, spui orice, uitând că ai fost cel ce a dirijat împărţirea bugetului de cheltuieli în acest proiect şi subscrisa intrase într-un colaps financiar.

 

În speranţa publicării acestui drept la replică pentru o corectă informare a publicului,

SC Servicii Comunale SA Rădăuţi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Când vrei să distorsionezi adevărul, pentru a lovi în eternul cal de bătaie , spui orice”.
 Vizualizări articol: 3256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Când vrei să distorsionezi adevărul, pentru a lovi în eternul cal de bătaie , spui orice”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inocenta trimis de
(17 mai 2016, 11:30:42
Am citit dreptul la replica,l-am recitit si nu am inteles din toata bulibaseala si incoerenta probabil intentionata a articolului decat ca Servivii Comunale e ca o virgina-emana de inocenta si nevinovatie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăligă în pături Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească... Citeşte