Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2016 - Anul XXI, nr. 112 (6225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

13 angajatori suceveni au fost amendaţi pentru că aveau angajaţi la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă au amendat 13 angajatori din judeţul Suceava la care au găsit lucrători fără forme legale de angajare. Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, la cei 13 angajatori au fost depistate 21 de persoane fără forme legale, amenzile aplicate fiind de 130.000 de lei. Romeo Butnariu a spus că în cursul lunii aprilie, inspectorii ITM Suceava au efectuat 213 controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma acestora fiind aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 235.000 de lei. Butnariu a precizat că în total, în luna aprilie au fost depistate 213 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Dintre acestea, 15 erau persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, pentru 177 de persoane contractele individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal, iar 21 lucrau fără forme legale de angajare.

Tot în luna aprilie a.c., inspectorii ITM Suceava au efectuat 111 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma acestora fiind aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor date fiind de 34.000 de lei. Romeo Butnariu a precizat că printre deficienţele frecvent constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se numără lipsa instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă, lipsa evaluării riscurilor sau neorganizarea activității de prevenire și protecție.

Pe de altă parte, şeful ITM Suceava a declarat că la data de 1 mai 2016 în judeţ erau înregistrate 122.166 de contracte individuale de muncă active, din care 114.269 pe durată nedeterminată şi  7.897 pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 angajatori suceveni au fost amendaţi pentru că aveau angajaţi la negru.
 Vizualizări articol: 7970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
13 angajatori suceveni au fost amendaţi pentru că aveau angajaţi la negru3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei