Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2016 - Anul XXI, nr. 109 (6222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nota de plată

Un şofer care a atacat cu pietre poliţişti şi un suspect de tentativă de omor au ajuns în arestul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au acţionat în ultimele două zile pentru probarea şi reţinerea a trei suspecţi de fapte penale, toţi ajungând după gratii, iar doi dintre ei fiind între timp şi arestaţi preventiv. Este vorba de doi şoferi acuzaţi de mai multe infracţiuni la regimul rutier, unul dintre ei că ar fi aruncat cu pietre în maşina poliţiei, şi de un bărbat care şi-a înjunghiat un consătean, care a fost operat de urgenţă pentru a-i putea fi salvată viaţa.

 

Tentativa de omor de la Dolhasca

Dosarul de tentativă de omor face referire la o agresiune petrecută duminica trecută, pe 8 mai, la Gulia - Dolhasca. Un bărbat în vârstă de 46 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean, cu plăgi înjunghiate. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru o tăietură din zona abdominală care, au stabilit medicii, i-a pus viaţa în primejdie. Bărbatul a fost înjunghiat de un alt localnic, cu care s-a luat la ceartă într-o crâşmă.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat: „Întrucât aspectele sesizate întrunesc condiţiile constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului de 54 de ani, ce a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava”. Între timp, bărbatul, Mircea Adrian Dan, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Suceava.

 

Un şofer fugar a gonit până în „sânul” familiei, unde a trecut la intimidări la adresa poliţiştilor

În arestul IPJ Suceava a mai ajuns, ieri, şi un bărbat din Voitinel, acuzat că nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi a comis ulterior acte de violenţă asupra acestora. Vinerea trecută, pe 6 mai, un echipaj de poliţie rutieră de la Rădăuţi, aflat în serviciu de control pe DN 2E, pe raza satului Clit, comuna Arbore, a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula cu 80 de km/h, efectuându-se semnal de oprire. Şoferul nu a oprit, astfel că echipajul a plecat în urmărire, cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Şoferul fugar a gonit până la Voitinel, unde a oprit la poarta unei locuinţe, în apropiere de casa familiei sale.

Poliţiştii l-au recunoscut la volan pe localnicul Constantin Ciorcan, în vârstă de 41 de ani, care este cercetat într-un alt dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Agenţii au încercat să-l imobilizeze pe bărbat, însă nu au reuşit. Asta pentru că, susţin poliţiştii, în apărarea acestuia s-au adunat imediat numeroase persoane.

„Suspectul s-a opus, a aruncat cu o piatră în direcţia poliţiştilor şi a proferat injurii şi ameninţări. La fața locului s-au adunat mai multe persoane, printre care și minori, care manifestau un comportament ostil la adresa polițiștilor. Având în vedere raportul disproporționat de forțe, precum și prezența la fața locului a unor minori, cei doi agenți de poliție nu au folosit armamentul din dotare și pentru a evita degenerarea conflictului s-au retras de la fața locului, solicitând sprijin”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Şi suspectul a plecat de la faţa locului cu maşina, autoturismul fiind găsit ulterior abandonat la 6 kilometri distanţă.

Acum două zile, luni, în continuarea cercetărilor, Constantin Ciorcan a fost depistat şi prins de poliţişti. Pe numele său a fost emisă, luni seară, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. La expirarea acesteia, bărbatul urma să fie pus sub măsura controlului judiciar.

 

Un şofer aflat sub control judiciar a recidivat la infracţiuni la regimul rutier

Un alt şofer ajuns după gratii este Mihai Vlas, în vârstă de 44 de ani, din comuna Boroaia. Acesta se afla sub măsura controlului judiciar din data de 16 martie, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. Cu toate acestea, poliţiştii de la Sireţel-Iaşi au comunicat că l-au depistat pe acesta în trafic la volanul unei maşini. Iniţial, bărbatul şi-a dat altă identitate, astfel că identificarea sa a fost mai anevoioasă.

Poliţiştii suceveni au sesizat imediat Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, care, având în vedere că bărbatul era deja sub control judiciar pentru alte fapte de aceeaşi natură, a propus imediat, la Judecătoria Fălticeni, emiterea unui mandat de arestare preventivă. Judecătoria Fălticeni a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comisarul Epureanu a declarat: „După documentarea temeinică a cauzelor, poliţiştii au dispus măsuri ferme în toate cele trei cazuri, conform legii. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a atacat cu pietre poliţişti şi un suspect de tentativă de omor au ajuns în arestul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 3654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer care a atacat cu pietre poliţişti şi un suspect de tentativă de omor au ajuns în arestul Poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta rapidă cu șarlotă Este foarte ușor de făcut această tartă, necesită ingrediente puține și prepararea ei este rapidă. Este un desert ideal pentru o masă obișnuită în familie, dar dacă este decorată inspirat, poate servi cu succes drept minunată surpriză dulce și... Citeşte