Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat de arestare

Ucrainean acuzat de contrabandă, încarcerat după ce a fost extrădat din Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cetăţean ucrainean de 32 de ani a fost încarcerat luni seara în arestul IPJ Suceava, după ce în urmă cu aproape 4 ani fusese dat în urmărire internaţională. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă. După ce luni seara a ajuns în mâna autorităţilor române, cetăţeanul ucrainean Stepan Shliuka a fost prezentat marţi în faţa instanţei de judecată în vederea confirmării mandatului.

Cercetările în acest dosar au demarat în vara anului 2011, după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că pe raza localităţilor Straja şi Vicovu de Sus îşi desfăşurau activitatea trei grupări infracţionale organizate, mai multe persoane fiind asociate în vederea comiterii unor infracţiuni. Aceste acţiuni constau în introducerea ilicită din Ucraina în România, peste frontiera verde, şi apoi valorificarea unor însemnate cantităţi de ţigarete de contrabandă. După monitorizarea grupărilor timp de un an de zile, în dimineaţa zilei de 11 iulie 2012 au avut loc 22 de percheziţii la Straja şi Vicovu de Sus, dar şi în judeţul Bacău. Au fost destructurate astfel trei grupări infracţionale care aveau ca mod de acţiune introducerea ţigărilor în ţară, depozitarea lor la domiciliile unor suspecţi din Straja şi Vicovu de Sus şi valorificarea lor apoi pe piaţa neagră din România. Partea ucraineană a grupărilor, prin intermediul cărora ţigările erau introduse în ţară peste fâşia de frontieră, era formată din 3 cetăţeni ucraineni, unul dintre aceştia fiind Stepan Shliuka. De-a lungul perioadei de filaj şi urmărire, care a durat aproape un an, mai multe transporturi de ţigări care veneau pe filierele amintite au fost depistate şi confiscate. Mai exact, au fost interceptate 11 transporturi de ţigări de contrabandă, în trafic sau pe fâşia verde a frontierei dintre România şi Ucraina, peste 80.000 de pachete de ţigări aduse ilegal fiind confiscate. În urma probatoriului administrat de procurorul de caz, la audieri au fost aduse 18 persoane, 8 dintre acestea primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În dosarul care a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalului Suceava figura şi Stepan Shliuka, pe numele căruia a fost emisă o propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis pe numele său, pe 20 august 2012, un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni de contrabandă. Întrucât inculpatul s-a sustras mandatului de arestare, el fost dat în urmărire naţională prin ordinul Inspectoratului General al Poliţiei Române din 21 august 2012, apoi fiind dat şi în urmărire internaţională. La sfârşitul lunii martie a acestui an Stepan Shliuka a fost localizat în Polonia şi reţinut, o lună mai târziu, pe 25 aprilie, fiind predat autorităţilor române şi preluat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Suceava. El a fost arestat, escortat şi introdus în arestul IPJ Suceava, marţi fiind prezentat în faţa instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucrainean acuzat de contrabandă, încarcerat după ce a fost extrădat din Polonia.
 Vizualizări articol: 2224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Ucrainean acuzat de contrabandă, încarcerat după ce a fost extrădat din Polonia4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte