Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festivalul de Teatru, în limba română pentru Copii şi Tineret, ediţia a X-a, s-a bucurat de un real succes!

Prima zi a Festivalului de teatru, în limba română pentru Copii şi Tineret a desemnat şi primii câştigători:

La etapa locală s-au bucurat de trofee, diplome şi medalii, dar mai ales de aprecierile juriului, toţi copiii şi tinerii participanţi atât pe scenă, cât şi în public. Totuşi cei calificaţi pentru etapa naţională sunt:

La categoria Copii, secţiunea monolog, LOCUL I a fost ocupat de Adela Şulea, care a recitat poezia „Glossă” de Mihai Eminescu, aşa cum a ştiut ea mai frumos. LOCUL al II-lea i-a revenit elevei Anisia Butnaru, de la Şcoala Gimnazială Nr.4, cu monologul „Despre mine”, iar LOCUL al III-lea a fost binemeritat de eleva Gabriela Muscă, ce a interpretat monologul „Dacă aş fi…”, text compus de eleva Daniela Călin, acompaniată la pian de Mateo Rusu. La secţiunea trupe, copii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1, coordonaţi de dna prof. Crenguţa Grosar, au ocupat LOCUL I cu piesa „Greierele si furnica” după Alexandru Donici. LOCUL al II-lea a revenit trupei Phoenix-junior cu piesa „Eu,cine sunt… cum sunt…”, scrisă de eleva Sanda Pîşlac, de la Colegiul Tehnic ”Al.I. Cuza” - Suceava, iar LOCUL al III-lea l-a obţinut trupa Şcolii Gimnaziale Nr. 10, coordonată de doamna prof. Daniela Babii, cu piesa „La cireşe” după Ion Creangă.

La categoria Tineri, secţiunea monolog, pe LOCUL I s-a clasat eleva Stavarache Cristiana, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, cu textul „Hai să fim nemuritori” - compoziţie proprie, coordonată de doamnele prof. Cristina Dranca şi Alina Ciobîcă. LOCUL al II-lea l-a ocupat Ioana Pavăl, de la Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza”, interpretând rolul Elizei Dorrote, din Pygmalion, de George Shaw, coordonată de doamna prof. Silvia Pintea. Pe LOCUL al III-lea s-a clasat elevul Andrei Verciuc, de la Colegiul Naţional de Informatică, interpretând un text propriu, intitulat „Încă mai bate”, coordonat de dna prof. Maria Guz. La secţiunea trupe, LOCUL I i-a revenit trupei Infomaniacii, cu piesa „Cină în familie”, scrisă de Raluca Maxim şi Alexandru Scrijoschi, coordonaţi de dna prof. Loredana Bodnar. LOCUL al II-lea a revenit trupei Trivium, cu piesa „Buzunarul cu pâine”, scrisă de Matei Vişniec, sub coordonarea dnelor prof. Magdalena Iacoban şi Dana Dolgu-Ursuleanu. Trupei Eco Art, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, i-a revenit LOCUL al III-lea cu piesa „Rătăcind prin umbre”, scrisă de Andrei Andreescu şi Alina Ciobîcă.

Şi anul acesta copiii şi tinerii suceveni au demonstrat că ştiu să aprecieze arta teatrală şi merită sprijiniţi în demersurile lor. Acest proiect este realizat în asociere cu municipiul Suceava şi Consiliul Local Suceava.

Etapa naţională a concursurilor a venit să încununeze succesul etapei locale. Invitaţii din Călăraşi, Piatra Neamţ, Roman, dar şi cei din Vatra Dornei, Siret, Drăguşeni, Milişăuţi, Zvoriştea, Udeşti, ne-au oferit adevărate surprize la cea de a zecea ediţie a Festivalului prin prezentarea unor scenete pregătite cu grijă pentru a încânta ochii şi sufletele spectatorilor. Juriul i-a desemnat câştigători pe cei mai buni dintre cei buni. Astfel, la categoria Copii, secţiunea monolog, locurile de pe podium au fost ocupate de:

LOCUL I: Anisia Butnaru, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, coordonată de prof. Cătălina Miron, cu un text propriu intitulat „Despre mine”.

LOCUL al II-lea: Lavinia Cârdei, de la Şcoala Gimnazială Milişăuţi (Structura Bădeuţi), coordonată de prof. Adriana Marciuc, cu monologul „Găina cultivată” - o adaptare după Cornel Udrea.

LOCUL al III-lea: Adela Şulea, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, cu poezia „Glossă” de Mihai Eminescu.

Menţiune: Damaris Beatrice Lupu, de la Şcoala Gimnazială Buda, Zvoriştea, cu textul „Cura de slăbire” de Mihai Maximilian.

La categoria Copii, secţiunea Trupe am avut parte de adevărate spectacole de teatru oferite de trupele care au fost premiate:

LOCUL I: Trupa Joc, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, cu piesa „Ştefan cel Mare - atletul lui Hristos”, scrisă de Elena-Gavrilă Dinu, prof. coordonator Niculina Comănescu.

LOCUL al II-lea: Trupa Lego, de la Şcoala Gimnazială „Luca Gavril” Drăguşeni, cu piesa „Din lumea poveştilor”, adaptare după Octav Pancu Iaşi/Ion Creangă, regia artistică Mihaela Loredana Munteanu, prof. coordonator Petrică Munteanu.

LOCUL al III-lea: Trupa Cântăreţii Anotimpurilor, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, cu piesa „Greierele şi furnica” de Alecu Donici, coordonaţi de prof. Crenguţa Grosar.

MENŢIUNE: Trupa Feţe ale Artei, de la Şcoala Gimnazială Buda, Zvoriştea, cu piesa „Lanţul Slăbiciunilor”, de I.L. Caragiale, prof. coordonator Dorina Sfichi şi Daniela Ciornei.

În ziua de 20 aprilie a venit şi rândul tinerilor să îşi arate măiestria pe scenă, iar fericiţii câştigători ai Concursului de interpretare au fost:

La secţiunea Monolog:

LOCUL I: Octavian D-tru Afrăsinei, de la Clubul de Copii ”ARTIS” Piatra Neamţ, care a prezentat pe scenă monologul lui Spiridon din ”O noapte furtunoasă” - I.L. Caragiale, regia artistică Gina Gulai.

LOCUL al II-lea: Cristiana Stavarachi, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, cu un text şi regie proprie intitulat „Hai să fim nemuritori!”, prof. coordonatori Cristina Dranca şi Alina Ciobîcă.

LOCUL al III-lea: Ioana Pavăl, de la Colegiul Tehnic ”Al.I. Cuza” Suceava interpretând rolul lui Eliza Dorrote, din „Pygmalion”, prof. coordonator Silvia Pintea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Teatru, în limba română pentru Copii şi Tineret, ediţia a X-a, s-a bucurat de un real succes!.
 Vizualizări articol: 1862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul de Teatru, în limba română pentru Copii şi Tineret, ediţia a X-a, s-a bucurat de un real succes!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte