Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Constantin Prodaniuc anunţă că în Moara vor fi construite noi reţele de canalizare şi de gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc, a anunţat că pe toată lungimea drumului 71, care străbate satele Moara Nică şi Moara Carp, vor fi construite reţele de canalizare şi de gaz metan. Constantin Prodaniuc a precizat că una dintre priorităţile sale este dezvoltarea infrastructurii şi asigurarea tuturor utilităţilor locuitorilor comunei, astfel încât în perioada următoare vor începe lucrările la reţelele de canalizare şi gaz metan. „Vrem să finalizăm lucrările la canalizare pe acest drum comunal DC 71, pe toată lungimea, fiind drumul care trece prin Moara Nică şi Moara Carp, până la ieşirea din comună. Vom finaliza reţelele de canalizare, vom pune gazul metan pe toată lungimea drumului, pentru ca apoi să fie realizate şi ramificaţiile reţelelor pe celelalte străzi secundare”, a explicat Prodaniuc. El a precizat că reţeaua de canalizare pe acest drum va avea o lungime de opt kilometri, care în momentul de faţă este construită în proporţie de 30%. Primarul din Moara a arătat că lucrările pentru construcţia reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare vor fi realizate printr-un proiect care a fost aprobat deja de Agenţia Fondului de Mediu, „dar care din diferite motive nu a fost încă finanţat”. „Vom face tot ceea ce este posibil pentru a primi finanţarea în cadrul acestui proiect”, a spus Constantin Prodaniuc. El a mai adăugat că după finalizarea reţelelor de canalizare şi de gaz metan, primăria va începe lucrările pentru amenajarea trotuarelor de pe marginea drumului comunal 71. „Finalizând aceste lucrări putem vorbi despre amenajarea cu pavele a trotuarelor pe marginea drumului, vom planta şi copaci, cu zone verzi, pentru ca Moara să arate ca un mic orăşel”, a mai declarat primarul comunei Moara.

 

Proiect prin PNDL pentru reţele de canalizare pe 11 străzi

Constantin Prodaniuc a mai arătat că la începutul acestui an a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi care presupune realizarea de lucrări pentru introducerea reţelelor de canalizare pe alte 11 străzi din comuna Moara, din satele Bulai, Moara Nică, Moara Carp şi Liteni. Prodaniuc a mai arătat că prin sprijinul acordat de primărie au fost construite reţele de canalizare pe alte străzi din zona Tinoasa. „Oamenii au luat conducta, noi i-am ajutat cu săpatul şi am făcut împreună aducţiuni de apă. Dacă nu făceam noi asta ar fi fost mari probleme, pentru că din cauza secetei apa din fântâni nu mai exista, iar la primărie veneau cereri pentru racordare la apă cu semnături de la uliţe întregi. Şi atunci am decis să facem aceste reţele împreună cu oamenii, nu cred că am încălcat noi vreo lege, şi nu s-a decontat nimic din primărie. Şi astfel s-au făcut reţele pe mai multe uliţe, în Liteni Moara, Moara Nică sau în Bulai”, a arătat Constantin Prodaniuc.

În acelaşi timp, el a precizat că intenţia primăriei pentru viitor este de a construi reţele de apă, şi apoi de canalizare, în zona Vornicenii Mari.

Pe de altă parte, Constantin Prodaniuc a făcut referire şi la proiectele care vor fi începute în cursul acestui an. Prodaniuc a spus că în perioada imediat următoare va fi organizată licitaţia pentru lucrările la o nouă grădiniţă din Moara Nică, în care vor învăţa 80 de preşcolari. El a mai spus că o altă licitaţie va fi organizată în scurt timp pentru lucrările de betonare a unui drum de 1,5 kilometri, care pleacă din zona fostei primării şi ajunge până în zona Bulai, inclusiv str. Ion Grămadă. „Ca perspectivă vreau să betonăm toate uliţele satului. Şi vrem ca în fiecare an să facem cel puţin câte unul sau două drumuri betonate”, a mai Constantin Prodaniuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Prodaniuc anunţă că în Moara vor fi construite noi reţele de canalizare şi de gaz metan.
 Vizualizări articol: 2473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Constantin Prodaniuc anunţă că în Moara vor fi construite noi reţele de canalizare şi de gaz metan1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LA TRECUTU-TI mare, mare VIITOR ? trimis de
( 5 apr 2016, 14:00:38
ce magulitor suna...simturile nu pot crede. este acesta tov. prodaniuc? actualul primar? dar, unde-ai stat pana acum ASCUNS 8(OPT)!!! ani, tovarase??? ai niste idei de dezvoltare minunate...
daca veneai cu ideile astea in 2008 si pana acum le-ai fi pus in practica , moara era FRUNCEA. intelegeti ce scriu, nu? si sper ca intelege si tov. actual primar(nu stim daca si viitor).
te rog sa te uiti in urma, tov.primar. si sa nu te INCURAJEZI, NICI SA TE LAUZI SINGUR pt. firmiturile de dezvoltare realizate in 8(opt)! ani de mandat, pana acum.
SE LAUDA BINE, DAR...cu viitorul se poate lauda ORICINE ! trecutul, ce spune?
intelegi, tov. primar ce-a pierdut comuna moara in ultimii 8 ani?!!!
A PIERDUT CAM TOT CE-AI ENUMERAT MAI SUS IN ARTICOL... C-AI VREA SA FACI DE ACUUUM SI N-AI FACUT IN ULTIMII 8 ANI !
ti-au folosit la ceva sutele de ore pierdute la SPIDER SOLITAIRE pe laptop la birou?
ti-au folosit la ceva sutele de ore pierdute in birturi cu diversi?
ti-a folosit la ceva ca te-ai transformat dintr-un OM BUN intr-un om arogant si iresponsabil? gandeste-te singur.oare ai devenit habotnic? si pt.ce atata alcool?
TIMPUL PE CARE L-AI PIERDUT A FOST TIMPUL COMUNEI, DAA? si ma refer doar la cele 8 ore in care ar fi trebuit sa fii un bun manager pt. moara.
si apoi, CAND VEI INTELEGE CA OMUL E MAI IMPORTANT CA ACELE HARTII CARE POT CUMPARA, EVENTUAL LUCRURI MATERIALE, DAR NU POT CUMPARA OAMENI ?
dpdv al dezvoltarii, comuna moara a pierdut ENORM in ultimii 8 ani, desi spatele politic si contextul politico-economic a fost mai favorabil ca niciodata.
asa-i tov. flutur and company?
TOV.PRIMAR, SA TE BUCURI CA CEL CE-TI SCRIE TI-E CRTIC SI NU DUSMAN...!!!
2.   Un mare nimic pentru Moara trimis de
( 6 apr 2016, 00:30:47
Pentru Moara ca primar a fost um mare nimic. Argumente cele mai simple pentru viitorul fost primar este sa se uite la comunele vecine si sa-si puna cea mai sipla intrebare: Acola da si la Moara ba. Sper ca moararenii sa nu-ti doreasca ce le-ai dorit tu lor in acesti 8 ani de stat in fruntea comunei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte