Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2016 - Anul XXI, nr. 75 (6188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Îndemn

Şeful Direcţiei Agricole, fermierul Vasile Costan, vrea ca Liteniul să redevină comună: „Agricultura nu se face la oraş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inginerul Vasile Costan, şeful Direcţiei Agricole Suceava, dar care are ca principală activitate aducătoare de venit agricultura, pe care o practică în localitatea de domiciliu, Liteni, îi îndeamnă pe locuitorii oraşului să voteze pentru ca Liteniul să revină la statutul de comună. Votul decisiv se va da pe data de 17 aprilie, când la Liteni se va organiza referendum pentru revenirea localităţii la statutul de comună. Vasile Costan îşi promovează opţiunea printr-o serie de materiale distribuite în Liteni, care au mesajul central „Agricultura nu se face la oraş”.

Din punctul său de vedere, cel mai important argument în favoarea revenirii la comuna Liteni este că ocupaţia majoritară a oamenilor este agricultura:

“În condiţiile în care 90% din populaţie practică agricultură nu cred că a fost deloc normală această trecere la oraş. S-au pierdut foarte multe fonduri pentru dezvoltare rurală şi mai trebuie să salvăm ce mai putem salva din fondurile pentru dezvoltare rurală din perioada 2014-2020”, a spus Vasile Costan.

Impozitele mari sunt o altă problemă de care se plâng cei mai mulţi din locuitorii din Liteni, după ce localitatea a devenit oraş de gradul III. În opinia lui Costan, statutul de oraş nu a adus Liteniului prea multe beneficii, în timp ce dezavantajele au fost foarte mari.

Pentru a fi validat, la referendumul din 17 aprilie trebuie se prezinte 30% din populaţia cu drept de vot. O altă condiţie este ca cei care se vor prezenta şi vor vota „Da” pentru revenirea la statutul de comună să fie mai mulţi decât cei care vor vota „Nu” şi să reprezinte minimum 25% din populaţia cu drept de vot.

Tot pe 17 aprilie se va vota pentru revenirea la statutul de comună şi la Dolhasca. În ambele localităţi, consiliile locale au aprobat, la propunerea primarilor, organizarea unui referendum pentru revenirea la statutul de comună. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Direcţiei Agricole, fermierul Vasile Costan, vrea ca Liteniul să redevină comună: „Agricultura nu se face la oraş”.
 Vizualizări articol: 2209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Direcţiei Agricole, fermierul Vasile Costan, vrea ca Liteniul să redevină comună: „Agricultura nu se face la oraş”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin cu caise din compot Un desert foarte rapid, rafinat, surprinzător... Putem încerca astfel o adaptare a unei magice rețete clasice franceze la viteza vremurilor actuale. Rețeta originală se pregătește cu mere crude, dar preparatul iese excelent și cu alte fructe,... Citeşte