Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2016 - Anul XXI, nr. 51 (6164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analize îngrijorătoare

Suceava „produce” un deficit comercial lunar de şapte milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statisticile oficiale realizate în judeţul Suceava arată că, pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat un deficit comercial foarte ridicat, în medie de şapte milioane de euro pe lună. Asta înseamnă un grad de acoperire scăzut al importurilor cu exporturi, rezultatele fiind mai slabe decât în 2014 şi în comparaţie cu media de la nivel naţional. Analiza Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava face referire la primele zece luni ale anului 2015, perioadă din care s-au adunat date complete pentru a se realiza analiza.

Conform analizei statistice, în perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2015, societăţile din judeţul Suceava au exportat mărfuri în valoare totală de 348 de milioane de euro şi au importat mărfuri ce au totalizat 419 milioane de euro. Din aceste cifre a rezultat un deficit comercial de 70,9 milioane de euro. Fiind vorba de o perioadă de zece luni de zile, rezultă aşadar un deficit comercial mediu de şapte milioane de euro în fiecare lună.

Cele mai îngrijorătoare sunt comparaţiile făcute de Direcţia Judeţeană de Statistică. Deficitul comercial din primele zece luni ale anului trecut este mult mai mare decât cel înregistrat în perioada similară din anul 2014, şi anume 24,9 milioane de euro.

„În perioada 1.01-31.10.2015 gradul de acoperire a importurilor prin exporturi a fost de 83,1%, mai mic cu 10,2 puncte procentuale faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului 2014”, se arată în informarea Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.

O analiză detaliată pentru luna octombrie 2015 arată că din judeţul Suceava au fost exportate mărfuri de 36 de milioane de euro şi importate mărfuri de 47 de milioane de euro. În aceste condiţii balanţa comerţului internaţional din judeţul Suceava, în octombrie 2015, prezintă un deficit comercial de peste 10 milioane de euro.

Secţiunile care au înregistrat excedent comercial au fost: produse din lemn, exclusiv mobilier (14,9 mil. euro), mărfuri şi produse diverse (0,4 mil. euro).

Deficit comercial au înregistrat secţiunile: maşini şi aparate; echipamente electrice; aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile (5,8 mil. euro), materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea (5,7 mil. euro), produse chimice (4,6 mil. euro), metale comune şi articole din acestea (4,1 mil. euro), mijloace şi materiale de transport (1,8 mil. euro) ş.a.

Gradul de acoperire a importurilor prin exporturi în luna octombrie 2015 a fost de 78,2%, aşadar sub media de la începutul anului.

Gradul de acoperire a importurilor cu exporturi din judeţul Suceava în luna octombrie 2015 a fost mai mic cu 6,9 puncte procentuale faţă de gradul de acoperire înregistrat la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava „produce” un deficit comercial lunar de şapte milioane de euro.
 Vizualizări articol: 3765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava „produce” un deficit comercial lunar de şapte milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de icre cu griș Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scurt timp. Este posibil ca uneori preparatul să iasă un pic prea sărat, dacă icrele folosite au un conținut mare de sare, așa... Citeşte