Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2016 - Anul XXI, nr. 32 (6145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Complicii unui sucevean acuzat de trafic de migranţi de origine arabă, săltaţi de DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au continuat ancheta într-un dosar privind o reţea de trafic de migranţi de origine arabă cu ramificaţii în mai multe zone din ţară, dar şi în afara ei. Constantin Marius Stoian, în vârstă de 24 de ani, şi Daniel Stoian, în vârstă de 27 de ani, ambii din Botoşani, au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore, iar aseară urmau să fie prezentaţi la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Cei doi sunt acuzaţi că erau complicii unui sucevean cercetat în acelaşi dosar, Mihai Andrei Cioraru, în vârstă de 34 de ani, căruia îi furnizau migranţii, de regulă de la Botoşani până la Suceava. Din municipiul Suceava sau din Dorohoi, suceveanul se ocupa de transportul lor până la Oradea.

Gruparea, arată anchetatorii, se ocupa de trafic de migranţi originari din ţările Asiei Centrale şi de Sud, care nu îndeplineau condiţiile necesare pentru a intra legal în Uniunea Europeană. Aceştia erau introduşi ilegal în România peste frontiera verde, fie dinspre Bulgaria, fie dinspre Ucraina, de unde erau preluaţi şi transportaţi în apropierea frontierei cu Ungaria, de unde se încerca trecerea lor ilegală în spaţiul Schengen. Cei doi botoşăneni sunt acuzaţi că preluau migranţii introduşi ilegal în România peste frontiera verde dintre Ucraina şi România, în zona localităţilor Baranca şi Oroftiana, judeţul Botoşani, de unde îi călăuzeau şi transportau, împreună cu alţi complici, până în municipiul Dorohoi sau până în Suceava, unde intra în joc inculpatul sucevean, Mihai Andrei Cioraru. Suceveanul este acuzat că a transportat în mai multe rânduri migranţi spre Oradea. La un astfel de transport, Cioraru a fost oprit, în municipiul Suceava, de un echipaj al Poliţiei Rutiere, migranţii fiind identificaţi şi duşi la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, aparţinând Inspectoratului General pentru Imigrări.

Procurorii DIICOT au adunat date despre 13 infracţiuni de trafic de migranţi, comise în perioada martie-aprilie 2015, prin Botoşani şi Suceava. Este vorba de persoane de origine arabă, pe care cei doi le-au transportat pe raza judeţului Botoşani, după care le-au predat mai departe suceveanului, în vederea transportării mai departe spre frontiera de vest a României cu Ungaria, în municipiul Oradea. De precizat că suceveanul a fost pus sub acuzare în acest dosar din vara anului trecut. El a petrecut 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar.

Ajunşi la Oradea, migranţii au fost preluaţi de membrii irakieni ai reţelei, care au organizat scoaterea lor din România prin ascunderea acestora în semiremorca unui autocamion care efectua o cursă spre spaţiul Schengen. Grupul de migranţi intrat în România dinspre Ucraina a fost interceptat de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Borş.

În dosarul DIICOT Suceava se fac cercetări pentru infracţiunile de „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „trafic de migranţi”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Complicii unui sucevean acuzat de trafic de migranţi de origine arabă, săltaţi de DIICOT.
 Vizualizări articol: 2320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Complicii unui sucevean acuzat de trafic de migranţi de origine arabă, săltaţi de DIICOT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turte cu hrișcă Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și după ce s-au răcit. Nu sunt nici dulci, nici sărate, așa că se pretează la folosire și ca desert, și ca aperitiv –... Citeşte