Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2016 - Anul XXI, nr. 32 (6145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ziua Siguranţei pe Internet

250 de elevi au aflat riscurile utilizării internetului în cadrul acţiunii „Capcanele micului ecran”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunsă la ediţia a XIII-a, Safer Internet Day (Ziua Siguranţei pe Internet) are loc în acest an pe data de 9 februarie şi este sărbătorită în peste 100 de ţări din întreaga lume, cu sprijinul Comisiei Europene şi al celor 31 de Centre Naţionale Safer Internet. La Suceava, 250 de elevi şi 150 de părinţi au participat la o acţiune de informare cu privire la riscurile asociate utilizării internetului în mod excesiv. Scopul acţiunii a fost oferirea de informaţii pentru utilizarea într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de copii şi adolescenţi. Tema naţională a acestei ediţii este „Siguranţa online în şcoala ta!”, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a iniţiat şi derulat în unităţile de învăţământ proiectul „Capcanele micului ecran”.

Activităţile au fost concentrate în acest an la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, unde, în perioada 1-8 februarie, peste 250 de elevi, coordonaţi de profesorii şcolii, au participat la activităţi interactive şi de informare asupra riscurilor care apar la utilizarea internetului. Au fost organizate întâlniri cu peste 150 de părinţi prin care s-a dorit responsabilizarea acestora în supravegherea copiilor, pentru reducerea riscului de victimizare. Au fost arătate părinţilor soluţii tehnice şi instrumente de control pentru dispozitivele electronice, astfel încât aceştia să poată monitoriza şi restricţiona timpul petrecut de copii pe internet. Internetul este o lume plină de informaţii utile şi lucruri distractive, dar care poate ascunde diverse pericole. De aceea, poliţiştii le-au recomandat copiilor ca, dacă li se întâmplă ceva neplăcut pe internet, dacă au fost speriaţi sau pur şi simplu nu au înţeles ceva, să se oprească imediat din navigare şi să-şi anunţe părinţii. Oamenii legii le-au transmis copiilor cu această ocazie să nu dea necunoscuţilor informaţii despre ei şi familia lor, să nu transmită necunoscuţilor parolele conturilor personale şi să nu răspundă mesajelor care conţin cuvinte şi imagini nepotrivite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 250 de elevi au aflat riscurile utilizării internetului în cadrul acţiunii „Capcanele micului ecran”.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
250 de elevi au aflat riscurile utilizării internetului în cadrul acţiunii „Capcanele micului ecran”3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turte cu hrișcă Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și după ce s-au răcit. Nu sunt nici dulci, nici sărate, așa că se pretează la folosire și ca desert, și ca aperitiv –... Citeşte