Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2016 - Anul XXI, nr. 23 (6136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Primăria Fălticeni va finanţa anul acesta 60 de obiective de investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni va finanţa pe parcursul acestui an nu mai puţin de 60 de obiective de investiţii. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că numărul lucrărilor de investiţii programate pentru anul 2016 este unul record. Cătălin Coman a spus că alocarea sumelor pentru investiţii urmează să se aprobe în cursul zilei de astăzi, odată cu votarea bugetului local al municipiului Fălticeni pentru anul 2016.

Cătălin Coman a spus că cele mai multe investiţii vor fi realizate în domeniul învăţământului, urmând să se realizeze lucrări la toate unităţile şcolare din municipiu. „Fiecare grădiniţă, şcoală sau liceu va beneficia de cel puţin o investiţie. Eu ca primar am susţinut întotdeauna că învăţământul este prioritar. Chiar dacă pot fi acuzat de subiectivism, fiind profesor, îmi păstrez această linie de patru ani şi vom aloca sume importante pentru învăţământ. Consider că este de datoria oricărei administraţii publice locale să asigure toată infrastructura necesară pentru desfăşurarea unui proces de învăţământ optim”, a spus Cătălin Coman.

El a adăugat că şi anul acesta vor continua investiţiile în domeniul sănătăţii, urmând să fie alocate sume importante pentru finalizarea construcţiei noului Spital Municipal. Cătălin Coman a precizat că anul acesta primăria va aloca 3,4 milioane de lei pentru Spitalul Municipal. „Vechiul contract pentru lucrările de la Spitalul Municipal este 96% finalizat. Ulterior au apărut o serie de lucrări suplimentare, având în vedere că proiectul era mai vechi, iar între timp au apărut solicitări noi în legislaţia de sănătate şi de la ISU, ceea ce a însemnat o actualizare a proiectului şi implicit alte costuri. Acum aşteptăm finalizarea licitaţiei pentru a putea realiza aceste lucrări”, a explicat Cătălin Coman. El a spus că primăria va aloca şi anul acesta sume pentru achiziţia de aparatură de specialitate la Spitalul Municipal. Coman a spus că suma prinsă în buget cu această destinaţie este de 600.000 de lei, amintind că anul trecut suma alocată de la bugetul propriu şi din fonduri guvernamentale pentru aparatură medicală a fost de două milioane de lei.

 

Investiții pentru asfaltarea a 14 kilometri de străzi de pământ şi balastate

Cătălin Coman a spus că tot anul acesta vor fi continuate lucrările de investiţii la clădirea în care va fi mutată temporar maternitatea din Fălticeni. „După ce maternitatea se va muta din această clădire, vrem ca şi în continuare să folosim imobilul ca spital, iar în acest sens am început demersurile pentru înfiinţarea a două secţii noi, una de geriatrie şi una pentru îngrijiri paleative. Şi dacă în alte părţi s-a vorbit despre închiderea de spitale, iată că la Fălticeni construim un spital nou şi înfiinţăm noi secţii”, a arătat primarul din Fălticeni.

Cătălin Coman a spus că la capitalul infrastructură vor continua investiţiile pentru modernizarea străzilor, trotuarelor şi a podurilor, suma alocată anul acesta fiind de 5 milioane de lei. Coman a declarat că anul acesta vor fi asfaltate foarte multe străzi care în prezent sunt de pământ sau sunt balastate. El a precizat că în total vor fi asfaltate străzi de pământ sau balastate cu o lungime totală de circa 14 kilometri şi, în acelaşi timp, pe str. Gheorghe Doja va fi construit un pod nou.

În acelaşi timp, Cătălin Coman a spus că tot în 2016 primăria va aloca fonduri pentru achiziţia unei maşini noi pentru măturatul străzilor şi trotuarelor, precum şi pentru construcţia a încă două containere subterane pentru deşeuri. Coman a precizat că Primăria va continua şi anul acesta achiziţia de imobile de pe piaţa liberă, care vor fi folosite atât ca locuinţe de serviciu pentru medici, cât şi ca locuinţe sociale. De asemenea, Cătălin Coman a afirmat că o noutate pentru judeţul Suceava va fi construcţia, cu fonduri de la bugetul local, a unei piste sintetice de atletism în aer liber, şi tot ca premieră, pentru municipalitate, anul acesta vor fi alocate fonduri pentru construcţia unui teren de zgură pentru tenis de câmp, în apropierea sălii „Nada Florilor”. Cătălin Coman a mai spus că în 2016 vor fi finalizate lucrările de reparaţii la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, prin realizarea de lucrări de reparaţii în interiorul clădirii. Coman a declarat că tot anul acesta vor semaforizate două treceri de pietoni, una din apropierea Colegiului Naţional „Nicu Gane” şi una în zona centrală.

Pe de altă parte, Cătălin Coman a precizat că le-a solicitat consilierilor locali să vină cu amendamente la proiectul de buget, în special celor din PNL, însă aceştia au formulat doar cu o singură propunere. „I-am rugat să vină cu amendamente, însă ori nu au, ori le vor prezenta mai târziu. În ceea ce-i priveşte pe consilierii PSD, cea mai mare parte a investiţiilor propuse au fost stabilite împreună cu ei”, a mai spus primarul din Fălticeni.

El a explicat în bugetul total consolidat pentru anul 2016, veniturile sunt de 71,82 de milioane de lei, aici fiind incluse şi sumele pentru spital, toate unităţile de învăţământ şi Muzeul „Ion Irimescu”, iar cheltuielile prognozate sunt de 79,128 de milioane de lei, la acest capitol fiind inclus şi excedentul de anul trecut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni va finanţa anul acesta 60 de obiective de investiţii.
 Vizualizări articol: 3107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Fălticeni va finanţa anul acesta 60 de obiective de investiţii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de cartofi cu lămâie Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special în Bucovina, unde este un desert simplu, de duminică, pentru mese în familie. Este simplu de făcut,... Citeşte