Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2016 - Anul XXI, nr. 14 (6127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerinţe peste puteri

Peste 12 milioane de euro, solicitaţi de unităţile şcolare sucevene pentru lucrări de investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcolile, liceele şi grădiniţele sucevene cer municipalităţii să le finanţeze în 2016 investiţii care depăşesc bugetul total al Sucevei cumulat pe doi ani de zile.

La fel ca în fiecare an, primarul Ion Lungu a cerut unităţilor şcolare sucevene să transmită nu doar costurile de funcţionare, de la salarii, bani de navetă pentru profesori, cheltuieli administrative (utilităţi, bunuri, servicii), cheltuieli de întreţinere şi reparaţii, cât şi sumele necesare pentru investiţii.

Dacă la restul capitolelor sumele solicitate au fost aproximativ aceleaşi ca în anii anteriori, cu mici diferenţe, de la caz la caz, surpriza a venit la capitolul investiţii, unde directorii de şcoli au cerut să le fie alocate 12,5 milioane de euro.

„După solicitările primite în acest an, ar trebui să avem un buget fabulos, pentru că ni se cer 12,5 milioane de euro doar pentru lucrări de investiţii. Este de cel puţin cinci ori mai mult decât ni s-a solicitat în oricare alt an. Toată lumea vrea săli de sport, extinderi de corpuri de clădire... Sunt investiţii majore, care nu pot fi suportate doar de la bugetul local, ci pentru care ar trebui să fie alocate fonduri de la Guvern ori să fie atrase fonduri europene”, le-a explicat primarul Ion Lungu directorilor de unităţi de învăţământ prezenţi la şedinţa de ieri, de discutare a bugetului local pe anul în curs.

Edilul sucevean a precizat că bugetul alocat învăţământului nu îl poate depăşi pe cel de anul trecut, cel mai mare de până acum, prin care şcolile, liceele şi grădiniţele din municipiul reşedinţă de judeţ au beneficiat de 1,5 milioane de euro, asta fără a fi luate în calcul investiţiile făcute pentru realizarea sălii de sport de la Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare", care va fi inaugurată săptămâna aceasta, şi nici pentru campusul Liceului cu Program Sportiv, finalizat tot în 2015.

De altfel, învăţământul a beneficiat în fiecare an de cea mai mare parte din bugetul Primăriei Suceava, în cele trei mandate de primar ale lui Ion Lungu fiind alocaţi acestui capitol bugetar peste 25 de milioane de euro.

Chiar de le-a spus clar că nu pot fi finanţate toate solicitările lor, Lungu le-a cerut directorilor de şcoli să nu renunţe la proiectele lor.

„Vom face o prioritizare a acestor proiecte de investiţii, în funcţie de vechimea cererilor, de studiile de fezabilitate făcute, de necesitatea lor şi de oportunităţile de finanţare. Vom demara anul acesta o serie de investiţii pe fonduri proprii şi apoi vom căuta sprijin la Guvern sau alte surse de finanţare”, a mai spus Lungu, dându-le speranţe că solicitările lor se vor concretiza în cele din urmă.

Principalele solicitări de investiţii transmise anul acesta conducerii Primăriei Suceava sunt de realizare a şapte săli de sport moderne, de mansardare a unei şcoli în care învaţă aproximativ 1.000 de copii, precum şi de realizare a unui nou corp de clădire, la un liceu de renume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12 milioane de euro, solicitaţi de unităţile şcolare sucevene pentru lucrări de investiţii.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 12 milioane de euro, solicitaţi de unităţile şcolare sucevene pentru lucrări de investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și de ceva numai bun de ronțăit. Pot fi o gustare rustică oferită unor musafiri ”picați” pe neșteptate, un... Citeşte