Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2016 - Anul XXI, nr. 6 (6119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Noapte albă

Vântul puternic care a viscolit zăpada le-a dat bătăi de cap drumarilor joi noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Codul galben de ninsori sub care s-a aflat judeţul Suceava începând de joi la prânz şi până vineri dimineaţă la ora 6 le-a dat bătăi de cap autorităţilor din judeţ şi în special drumarilor. Ninsoarea abundentă a îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţ, iar problemele mai importante au apărut după lăsarea nopţii, când vântul puternic a cărat zăpada şi a depus-o pe carosabilul mai multor şosele din judeţ.

Cel mai afectat de viscol a fost drumul judeţean care face legătura între Suceava şi Berchişeşti, DJ 209C, unde pe anumite porţiuni mai multe maşini au fost blocate în nămeţi după lăsarea întunericului. Patru apeluri de urgenţă au semnalat un trafic îngreunat şi 14 maşini surprinse de nămeţi pe mai multe porţiuni din acest drum, 10 maşini fiind blocate cu 17 persoane în interior, între localităţile Moara şi Drăgoieşti.

Echipajele de la Secţia de Drumuri Judeţene, ajutate de poliţişti şi de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit cu forţe şi utilaje şi au reuşit deblocarea maşinilor dintre nămeţi. Un utilaj ISU cu autofreză solicitat la intervenţie s-a defectat şi a rămas zeci de minute pe marginea drumului, în apropierea comunei Moara, după ce o pompă hidraulică a cedat şi nu a mai putut face posibilă utilizarea melcului frezei de zăpadă.

Unul dintre pompierii militari care acţiona pentru deblocarea utilajului ne-a relatat: ”Curăţăm melcul ca să putem merge mai uşor. Am primit un apel şi am început să deszăpezim, dar s-a înfundat melcul. Remediem şi plecăm mai departe.” După ce s-a reuşit deblocarea maşinilor captive în nămeţi, echipajele de la Drumuri Naţionale au fost nevoite să patruleze în permanenţă pe drumul judeţean, din cauza vântului care depunea cu repeziciune zăpada în urma lor. Un buldoexcavator cu lamă a patrulat ore în şir pentru a curăţa zăpada pe traseul Moara – Frumoasa, unde sulurile de zăpadă tindeau să pună stăpânire pe drum. Şoferul de pe buldoexcavator, istovit după ore de muncă, a declarat: ”Da, e vânt puternic şi zăpada revine pe drum în permanenţă şi îl astupă. Dacă nu stă vântul, stăm în continuare pe poziţii.”

 

Probleme şi pe drumurile Forăşti - Manolea, Siminicea – Dumbrăveni şi Bosanci - Cumpărătura

Vântul puternic care a viscolit zăpada a creat probleme şi pe DJ 208E între localităţile Forăşti şi Manolea, pe DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni precum şi pe DC 70 A, între Bosanci şi Cumpărătura, unde patru autoturisme au fost surprinse între nămeţii aduşi de vânt pe carosabil.

Pe drumurile naţionale din judeţ s-a circulat mai bine, singurul drum afectat din cauza viscolului fiind DN 17A, între localităţile Ratoş şi Dorneşti, unde echipajele de lucrători de la Drumuri Naţionale au fost nevoite să patruleze întreaga noapte.

„Bate vântul tare, asta e situaţia, se circulă în condiţii de iarnă. Acţionăm cu cel puţin două utilaje pe traseul ăsta, între Bălcăuţi şi Rădăuţi, e o zonă delicată şi încercăm să facem faţă. Am lucrat toată noaptea şi în cursul zilei de ieri pentru că e viscol din cauza vântului”, ne-a povestit Paul Zamfir, angajat al Secţiei de Drumuri Naţionale. Chiar dacă ninsoarea s-a oprit în timpul nopţii, vântul puternic a fost cel care i-a făcut pe drumari să aibă o noapte albă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vântul puternic care a viscolit zăpada le-a dat bătăi de cap drumarilor joi noapte.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vântul puternic care a viscolit zăpada le-a dat bătăi de cap drumarilor joi noapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friganele dulci din pâine (french toast) Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu, când am crescut, nu mai avem timp și am constatat că nici priceperea mamei și bunicii în ale bucătăriei nu le... Citeşte