Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2016 - Anul XXI, nr. 3 (6116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment de sărbătoare

Armenii din Suceava sărbătoresc astăzi Crăciunul şi Boboteaza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moment de mare sărbătoare pentru cele 66 de familii mixte în care trăiesc armenii din Suceava. Astăzi, membrii acestei mici dar inimoase comunităţi din oraş serbează Naşterea Domnului, Crăciunul cum este cunoscut popular, dar şi Boboteaza.

Aseară, în Ajunul Crăciunului, reprezentanţii acestei comunităţi s-au întâlnit la Biserica Sf. Cruce de lângă Autogara Suceava, unde au participat la o Liturghie oficiată de preotul Azad Mandalian.

Potrivit tradiţiei, armenii au postit ultima săptămână înainte de Crăciun, iar aseară, la finalul Liturghiei, credincioşii au fost împărtăşiţi cu azimă. Tot la finalul slujbei s-a rostit şi tradiţionalul „Hristos s-a născut şi s-a arătat”, aşa cum se obişnuieşte de aproape 2.000 de ani. Puţinii copii din comunitatea armeană au primit şi cadouri de sub bradul pregătit în incinta primitoarei Biserici Sf. Cruce.

Astăzi va fi oficiată o nouă Liturghie, ocazie cu care va fi sfinţită apa şi apoi credincioşii armeni o vor putea lua acasă.

„Cu ocazia acestor sărbători extrem de importante doresc să transmit sănătate tuturor armenilor, sărbători fericite şi ca o dorinţă personală aş dori menţinerea sau chiar creşterea numărului membrilor comunităţii”, a arătat preotul Azad Mandalian.

Armenii sărbătoresc Crăciunul şi Boboteaza la o dată fixă, pe 6 ianuarie, păstrând astfel tradiţiile iniţiale ale creştinismului. Data sărbătorii Naşterii Domnului a fost modificată în Imperiul Roman, după acceptarea creştinismului printre religiile imperiului de către împăratul Constantin. Crăciunul a fost celebrat astfel odată cu ultima zi a sărbătorii păgâne a Saturnaliilor, adică pe 25 decembrie, care semnifica lupta şi, în cele din urmă, izbânda luminii împotriva întunericului, iar prin extindere victoria binelui asupra răului. Această modificare a fost acceptată în mod oficial de bisericile creştine la Sinodul de la Calcedon din anul 451.

La acea dată, Armenia era în război cu perşii, iar reprezentanţii Bisericii armene nu au participat la acel sinod, motiv pentru care nu şi-a însuşit hotărârile, astfel încât armenii ortodocşi continuă să sărbătorească Naşterea Domnului potrivit tradiţiei primelor secole de creştinism, potrivit căreia Iisus a fost botezat după treizeci şi trei de ani, în aceeaşi zi în care s-a născut, anume pe 6 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Armenii din Suceava sărbătoresc astăzi Crăciunul şi Boboteaza.
 Vizualizări articol: 1660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Armenii din Suceava sărbătoresc astăzi Crăciunul şi Boboteaza5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă catalană – versiune dietetică În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar... Citeşte