Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2015 - Anul XX, nr. 297 (6109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate publică

Sucevean suspect de malarie, trimis ieri cu un avion SMURD la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 34 de ani, dintr-o localitate din apropierea municipiului Suceava, este suspect de malarie şi a fost trimis, ieri, cu un avion SMURD, la Institutul de boli tropicale ”Victor Babeş” din Bucureşti. Tânărul s-a prezentat luni seara, la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu febră, frisoane şi dureri puternice de cap. În urma discuțiilor cu pacientul, medicii au aflat că acesta tocmai s-a întors din Coasta de Fildeş, țară în care evoluează malaria. Tânărul a fost internat imediat şi Spitalul de Urgență a demarat procedurile pentru transferul la institutul specializat în boli tropicale din Bucureşti. Directorul medical, dr. Tiberius Brădățan, ne-a declarat, ieri, că starea pacientului este stabilă, motivul transferului la institutul bucureştean fiind legat strict de protocoalele medicale în situații de acest gen.

Malaria este o boală infecțioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale, determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium.

Parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel, în principal între amurg şi răsărit. Femela țânțarului anofel este de dimensiuni mai mici decât masculul şi poate pătrunde uşor în încăperi prin plase şi crăpături.

Formele mai severe de boală se pot manifesta prin febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, vărsături, tuse, diaree şi dureri abdominale. La acestea se pot adăuga simptome asociate insuficienței de organ, cum ar fi insuficiența renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolență, comă şi deces.

Apariția febrei la o săptămână sau mai mult după intrarea într-o zona de risc pentru malarie impune prezentarea de urgență la un medic şi contactarea unui laborator abilitat pentru a obține un diagnostic corect şi un tratament sigur şi eficient. Acest lucru este valabil şi la întoarcere, formele severe de malarie putând fi luate în considerare până la o lună de la ieşirea din zona de risc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean suspect de malarie, trimis ieri cu un avion SMURD la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 2024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean suspect de malarie, trimis ieri cu un avion SMURD la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Trandafiri de gheață Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.Avem nevoie de:250 g untură de porc, o cană smântână cu... Citeşte