Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2015 - Anul XX, nr. 293 (6105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Peste o mie de copii din judeţul Suceava au aflat de la poliţişti ce înseamnă drepturile omului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drepturile omului sunt protejate de Constituţie, de legile ţării şi de prevederile de drept internaţional, iar poliţiei îi revine îndatorirea de a impune respectarea legilor care protejează aceste drepturi. Cadrul legislativ care defineşte activitatea desfăşurată de poliţiştii suceveni promovează respectarea drepturilor fundamentale ale omului, a drepturilor sale civile, politice şi sociale, precum şi a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, în acord cu normele şi obligaţiile internaţionale asumate de statul român.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava este preocupat de abordarea problematicii drepturilor într-o manieră democratică şi europeană. În perioada 7-16 decembrie, poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava au avut activităţi de informare a tinerilor cu privire la drepturile pe care le au şi pentru prezentarea unor aspecte legislative privind drepturile şi obligaţiile cetăţenilor într-un stat democratic. Peste o mie de copii din întreg judeţul au aflat de la poliţişti ce înseamnă drepturile omului şi cum trebuie respectate aceste drepturi. Dreptul la viaţă, la libertate, la liberă opinie, dreptul la educaţie sunt câteva dintre cele care au fost dezvoltate de copii în cadrul unor prezentări sau concursuri tematice interactive.

Copiii au înţeles că drepturile omului sunt drepturi fundamentale garantate persoanelor în cadrul legislaţiei naţionale şi internaţionale. Ele cuprind drepturi şi libertăţi civile, politice, sociale, economice şi culturale bazate pe noţiunea de valoare şi demnitate umană. Pe 10 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, poliţiştii de prevenire împreună cu Brian Douglas, preşedintele SOS – Stamp Out Slavery („Eliminarea sclaviei”), au organizat cu 50 de copii din Ciocăneşti un concurs de desene care să surprindă diferite concepte privind drepturile omului. Copiii au realizat lucrări inedite, cei mai buni fiind premiaţi cu ghiozdane echipate pentru şcoală şi diplome.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de copii din judeţul Suceava au aflat de la poliţişti ce înseamnă drepturile omului.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o mie de copii din judeţul Suceava au aflat de la poliţişti ce înseamnă drepturile omului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post) Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și în porții mari, în tăvi standard, tăiată apoi în bucăți de forma și dimensiunea dorită. Se poate pregăti, de... Citeşte