Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2015 - Anul XX, nr. 292 (6104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Donţu propune un ajutor social suplimentar pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu propune ca tinerii de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie socială să primească un ajutor social suplimentar. Ovidiu Donţu a iniţiat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unui articol din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. „Este cunoscut faptul că după vârsta de 18 ani copiii proveniţi din casele de copii nu mai pot locui în aceste aşezăminte. Practic statul îşi ia mâna de pe ei, iar piaţa muncii nu reuşeşte să îi absoarbă”, a arătat parlamentarul sucevean. În aceste condiţii, Ovidiu Donţu a propus dublarea indemnizaţiei pe care o primesc tinerii de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie socială, sumele suplimentare urmând să fie primite de aceştia până la vârsta de 26 de ani. Donţu a spus că o astfel de măsură i-ar încuraja pe aceşti tineri să urmeze cursurile unei facultăţi.

„O altă propunere vizează triplarea indemnizaţiei pentru cei la care o anchetă socială va stabili că nu au locuinţă, situaţie în care se găsesc majoritatea celor proveniţi din casele de copii care au împlinit vârsta de 18 ani”, a subliniat Ovidiu Donţu. El a adăugat că potrivit datelor prezentate de Ministerul Muncii, numărul persoanelor singure care în primul semestru al acestui an au beneficiat de această formă de ajutor a fost de 283.621, aici fiind incluse toate categoriile de vârstă. Senatorul PSD de Suceava a explicat că dacă propunerea sa va fi aprobată, cuantumul prognozat al sumei de bani lunare pe care o vor primi beneficiarii acestei legi ar fi de circa 280 de lei, sau de 420 de lei, faţă de 142 de lei cât primesc în prezent, ceea ce ar însemna o sumă de 9 lei, sau de 14 lei pe zi în cazul persoanelor fără locuinţă, faţă de aproape 5 lei/zi cât este în prezent.

„Cred sincer că statul trebuie să intervină, pentru că nu cred că până la 18 ani aceşti copii au nevoie de ajutor social, şi după această vârstă ei îşi găsesc un loc de muncă şi îşi cumpără şi o locuinţă. Practic am propus ca această categorie defavorizată să fie asistată de statul român până la vârsta de 26 de ani, până îşi găsesc un loc de muncă şi îşi rezolvă şi problema locativă”, a încheiat Ovidiu Donţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu propune un ajutor social suplimentar pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu propune un ajutor social suplimentar pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de bob (de post) Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob... Citeşte