Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Cobze de păstrăv, carne de porc sau icoane tradiţionale, mita oferită de primarul din Pojorâta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, precum şi managerul Asociaţiei GAL Bucovina de Munte, Oana Mihaela Lehaci, au fost prezenţi ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava, unde au fost înştiinţaţi că au calitatea de suspect.

În cazul primarului Codreanu există suspiciunea comiterii a două infracţiuni de cumpărare de influenţă şi două infracţiuni de dare de mită, în timp ce pentru managerul GAL Bucovina de Munte există suspiciunea comiterii infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, a două infracţiuni de dare de mită, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În perioada 2014-2015, cei doi suspecţi le-au remis unor funcţionari publici din cadrul MADR şi CRFIR Iaşi foloase materiale în schimbul oferirii sprijinului pentru promovarea şi depunerea unor proiecte cu finanţare din bugetul UE, în numele GAL Bucovina de Munte, precum şi pentru acceptarea la plată a unor cereri, deşi nu erau îndeplinite cerinţele PNDR”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Din câte se pare, mita ar fi constat în cobze de păstrăv, carne de porc, caşcaval afumat, un sejur pentru petrecerea Revelionului din 2014, dar şi icoane tradiţionale. De asemenea, există suspiciuni că s-ar fi oferit şi diferite sume de bani.

„Aşa cum am mai spus şi în ziua percheziţiilor, este vorba de fapte legate strict de activitatea Asociaţiei GAL, dar noi vom aştepta definitivarea anchetelor şi a procedurilor. Nu fugim de nimic şi la vremea potrivită vom aduce argumente şi documente prin care să dovedim că nu a fost nimic ilegal”, a declarat Ioan Bogdan Codreanu.

Procurorii DNA Suceava au mai menţionat că suspecţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.

Miercuri dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 10 percheziţii în Suceava, Iaşi şi Bucureşti.

La Suceava, percheziţiile s-au derulat la sediul Primăriei Pojorâta şi la sediul Asociaţiei GAL Bucovina de Munte, al cărei preşedinte este tot primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu.

Percheziţiile au mai vizat biroul unui director din cadrul direcţiei „LEADER” din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cel al unui director şi birourile mai multor funcţionari din cadrul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Nord - Est Iaşi.

La sediul DNA Suceava au fost aduşi la audieri mai mulţi oameni de afaceri din judeţ, toţi în calitate de martori, reprezentanţi ai unor firme care de-a lungul timpului au avut relaţii cu Asociaţia GAL Bucovina de Munte. Lista persoanelor aduse la audieri, martori şi suspecţi, este mai lungă, iar persoanele în cauză urmează să vină la DNA pentru a da explicaţii despre relaţiile pe care le-au avut cu reprezentanţii Asociaţiei GAL Bucovina de Munte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cobze de păstrăv, carne de porc sau icoane tradiţionale, mita oferită de primarul din Pojorâta.
 Vizualizări articol: 4818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Cobze de păstrăv, carne de porc sau icoane tradiţionale, mita oferită de primarul din Pojorâta2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte