Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2015 - Anul XX, nr. 273 (6085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coşmar în trafic

Suceava, un oraş blocat de cozi kilometrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de sâmbătă, 21 noiembrie, a fost una de coşmar în ceea ce priveşte traficul din Suceava, ore în şir circulaţia desfăşurându-se bară la bară pe mai mulţi kilometri de pe artera principală a oraşului. Sâmbătă a fost o importantă zi de sărbătoare religioasă, când automat valorile de trafic cresc, şi, de asemenea, a fost şi o zi în care sucevenii au alergat după reduceri la marile magazine. Peste aceşti doi factori s-a adăugat şi faptul că pasarela de la Iţcani este încă închisă pentru lucrările care se efectuează în această perioadă. Aşa s-a ajuns ca lunga coloană de maşini care înaintau în ritm de melc să se întindă din zona Iulius Mall până după magazinul Bucovina, spre zona Areni. O coadă cum nu s-a mai văzut pe artera principală a municipiului Suceava. O adevărată aventură, de cel puţin 20 de minute, a însemnat şi ieşirea de la Iulius Mall Suceava spre Calea Unirii a municipiului Suceava.

Şi la Shopping City, unde a fost un concert al Loredanei, a fost foarte aglomerat, estimându-se că în magazin au fost doar sâmbătă peste 20.000 de oameni.

Traficul rutier de pe principala arteră de circulaţie a Sucevei va fi descongestionat parţial ca urmare a redeschiderii pasarelei CFR de la Iţcani, de la 1 decembrie, dacă acest termen va putea fi respectat. Asta nu va însemna însă că în Suceava se va circula normal, în condiţiile în care şi când pasarela era deschisă apăreau des blocaje pe Calea Unirii. 

Episoade precum cel de sâmbătă se vor repeta probabil din ce în ce mai des până la finele anului, odată cu apropierea sărbătorilor şi a revenirii acasă, în concedii, a multor suceveni plecaţi la muncă în străinătate.

Specialiştii în valori de trafic spun că aceste blocaje rutiere nu au cum fi prevenite sau atenuate, atâta timp cât numărul de vehicule de la orele aglomerate depăşeşte cu mult capacitatea de preluare a arterei principale a oraşului. În configuraţia actuală, capacitatea arterei principale a oraşului este în mod clar depăşită de explozia numărului de autovehicule.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, un oraş blocat de cozi kilometrice.
 Vizualizări articol: 5302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Suceava, un oraş blocat de cozi kilometrice3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Specialisti in valori de trafic trimis de
(23 nov 2015, 11:29:10
Dar ce spun specialistii in valori de trafic despre prezenta camioanelor cu lemne in zona, catre "bijuteria" edilului Sucevei - centrala pe biomasa Bioenergy -, pe lemne carate din judetele Bacau, Harghita, Neamt, Suceava, etc...cu camioane de mare tonaj care distrug drumurile si ingreuneaza circulatia rutiera, pentru profitul unei firme private - Adrem Invest Bucuresti -, firma cocolosita de edilul Sucevei? Primarul Sucevei nu se considera blocat nicicand in trafic, ca el nu are nimic de rezolvat si are tot timpul la dispozitie si de aceea accepta interesat atatia comersanti pe aceeasi strada.
2.   PRIMAR cu handicap de gradul 1 trimis de
(23 nov 2015, 12:04:44
Bine ca nu-l duce mintea sa mai faca o banda de mers, scoate fraiere stalpii de trolebuze, fa iluminatul pe scoarul din mijloc ca tot ai bagat borduri de la fratetu tot orasul si uite asa largesti caile de acces si daca esti destept o faci si pe bani europeni. Stai cu infrastructura gandita de nea Nicolaie din anii 80 cand trecea cate o masina la juma de ora! Dar na... e greu sa ceri unui taranoi care a stiut timp de 10 ani sa schimbe numai pavele si borduri in orasul asta sa mai face si ceva benefic! Sau nu prea se mai da spaga de frica DNA-ului???
3.   Primar limitat! trimis de
(23 nov 2015, 12:07:26
Bine ca nu-l duce mintea sa mai faca o banda de mers, scoate fraiere stalpii de trolebuze, fa iluminatul pe scoarul din mijloc ca tot ai bagat borduri de la fratetu tot orasul si uite asa largesti caile de acces si daca esti destept o faci si pe bani europeni. Stai cu infrastructura gandita de nea Nicolaie din anii 80 cand trecea cate o masina la juma de ora! Dar na... e greu sa ceri unui taranoi care a stiut timp de 10 ani sa schimbe numai pavele si borduri in orasul asta sa mai face si ceva benefic! Sau nu prea se mai da spaga de frica DNA-ului???
3.1  RE: Primar limitat! trimis de
(24 nov 2015, 01:24:33
De parca ai fi tu mare specialist. Ce zici tu cu stalpii e lucrare de vreo 3 ani, in conditiile in care schimbarea iluminatului public si a corpurilor de iluminat a durat aproape 1 an cand s-a trecut la lampile cu vapori de sodiu si infrastructura noua pentru alimentarea cu energie a stalpilor.
Singura solutie este crearea soselei de centura, Burdujeni, mall, Cetate, Ipotesti - Statia 110, dar astea's visuri.
4.   Sigur trimis de
(23 nov 2015, 17:11:03
Se pot face multe în ceea ce priveşte infrastructura rutieră,numai să fie voinţă.Un singur dezavantaj,cu banii europeni şpaga lipseşte,al doilea frica DNA-ului le-a intrat în sânge.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post) Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, în perioada de post. Cei ce nu postesc îl pot folosi ca pastă tartinabilă (în amestec cu cașcaval ras ori... Citeşte