Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2015 - Anul XX, nr. 273 (6085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   23 imagini |   ø fişiere video

Turneul „Gură, taci!”

Ştefan Bănică a cucerit publicul sucevean cu muzica şi show-ul oferit vineri seară, pe scena Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul Ştefan Bănică a reuşit din nou să cucerească publicul din Suceava cu un concert de excepţie, intitulat „Gură, taci!”, eveniment care a avut loc vineri, 20 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Carismatic, plin de energie, artistul le-a cântat sucevenilor piese mai noi, dar şi piese consacrate, la care publicul a vibrat, s-a ridicat în picioare şi a cântat împreună cu artiştii de pe scenă. Ştefan Bănică a venit la Suceava însoţit de instrumentiştii Rock and Roll Band: Nicu Patoi (chitară), Visky Karoly (chitară bas), Răzvan Lupu, zis „Lapi“ (tobe), Viorel Sîrbu (clape), Ciprian Pîrciu (trombon), Oleg Răileanu (tropetă) şi Rudy Bloch (saxofon), grupul vocal „The Fifties“ (Mihaela Stanciu, Mihnea Stănescu şi Neli Niculae), alături de tehnicieni, inginerii de la sunet, lumini. Din decor nu au lipsit, pe fundalul scenei, o gură... cu un fermoar închis, ce sugera numele turneului: „Gură, taci!”, şi două ecrane aşezate de o parte şi de cealaltă parte a scenei, pe care se puteau urmări imagini din timpul spectacolului, versuri ale unor piese, dar şi secvenţe din videoclipurile unor cântece. Spectacolul de lasere multicolore a completat show-ul semnat de Ştefan Bănică şi echipa sa de profesionişti.

 

Ştefan Bănică: “Nu există o onoare mai mare pentru un artist decât să aibă toate generaţiile în aceeaşi sală”

Prima piesă din concert a fost „Ăsta-s eu”, interpretată de artist în stil rock. Ştefan Bănică a salutat publicul din Suceava, îndemnându-i pe spectatori să cânte, să danseze, să se distreze, că doar nu degeaba şi-au cumpărat bilete şi se află în sala de spectacol. „Nu există o onoare mai mare pentru un artist decât să aibă toate generaţiile în aceeaşi sală. Suceava, vă mulţumesc!", a spus Bănică, făcând o plecăciune în faţa publicului. A urmat o piesă de dragoste, a cărei prezentare făcută de artist a fost cam aşa: „Dacă aş putea să vă concentrez pe toţi într-o singură persoană, m-aş uita la ea şi i-aş spune: <Mi-e dor de ochii tăi!>”. Sucevenii au aplaudat îndelung şi evoluţia grupului„The Fifties“, care a cântat refrenul împreună cu Ştefan Bănică, dar şi solo-ul făcut lasaxofon de unul dinte cei trei artişti-suflători care l-au însoţit pe Bănică în acest turneu. Dintre piesele mai noi pe care Ştefan Bănică le-a dăruit publicului din Suceava a fost şi „Dacă nu eşti tu”, piesă în timpul căreia artistul a interacţionat cu publicul: „Fraţilor, simţiţi-vă bine, este seara voastră, cântaţi, dansaţi...!”. Momentul a fost urmat de o solistică la tobe, realizată de „Lapi”, care i-a „energizat” pe suceveni, unii dintre ei aplaudând în picioare.

 

Muzica gospel

O surpriză pentru public a fost şi abordarea lui Ştefan Bănică a muzicii gospel, muzică religioasă a persoanelor de culoare din America, înrudită cu blues-ul și jazzul. Artistul ne-a demonstrat că această muzică are legătură şi cu muzica populară românească. În acest sens, şi-a chemat, mai întâi, colegii instrumentişti să interpreteze ritmuri gospel, ce semănau cu ritmuri din muzica populară românească. Apoi, i-a invitat în faţa scenei pe cei trei vocalişti din grupul „The Fifties“, împreună cu care Bănică a interpretat un cover după Elvis Presley („Swing Down Sweet Chariot“), în care a introdus şi ritmuri tradiţionale româneşti. Atmosfera s-a încins şi lumea s-a ridicat de pe scaune pentru a dansa o horă pe ritmuri... universale.

 

Ştefan Bănică: „Tot ceea ce sunt ca om le datorez părinţilor mei”

Cele mai emoţionante momente din spectacol au fost cele în care Ştefan Bănică le-a dedicat părinţilor lui, fiecăruia în parte, câte o piesă. „Tot ceea ce sunt ca om le datorez părinţilor mei”, a spus artistul, dând frâu sentimentelor şi interpretând piesele „Cum am ajuns să te iubesc”, în memoria tatălui său şi piesa „Mama”, dedicată mamei sale, despre care a spus: „Mama trăieşte. Pentru ea am compus un cântec, deşi merită o operă întreagă pentru tot ce a făcut pentru mine”. Piesa „Mama” a fost interpretată de artist pentru prima dată la Suceava.

 

„Gură, taci!”

Nu a lipsit din concert single-ul „Gură, taci!”, despre care artistul a povestit că „a pornit de la o glumă pe care o făceam cu un amic de-al meu și ziceam: dacă m-aș porni eu să spun ce știu …, dar mai bine: gură, taci! De la o joacă a devenit un cântec în toată regula. Tu îi vorbești inimii, îi spui ce simți, dar mintea îți ordonă <gură, taci!>, lucru care ni se întâmplă tuturor în viața de zi cu zi”. Publicul s-a amuzat şi la piesa „Dansează baba", mai ales că înainte de a fi interpretată de artişti, pe ecrane au apărut secvenţe din videoclipul piesei (audiţia unor femei din mediul rural, nu chiar tinerele, care dădeau o probă de dans, în faţa unui juriu foarte exigent). Publicul a cântat împreună cu artiştii de pe scenă şi piese cunoscute precum „Găseşte-mi loc în inima ta”, „Ce e dragostea?”, „S-o facem lată”, „Alerg printre stele”, „Ani de liceu”, „Toată lumea dansează”.

 

„Stop! (Vreau o schimbare)”, în memoria victimelor din clubul Colectiv din Bucureşti

Un moment sensibil, aplaudat de public, a fost acela în care Ştefan Bănică a dedicat piesa „Stop! (Vreau o schimbare)” memoriei victimelor din clubul Colectiv din Bucureşti, „dar şi pentru ceilalţi, care se luptă să trăiască". „Piesa este dedicată tuturor oamenilor care iau atitudine, care pot să spună <stop>minciunii şi corupţiei din ţara asta, pentru toţi aceia ca vor să spună <stop>nonvalorilor, falselor modele pe care le vedeţi în fiecare zi la televizor şi în ziare”. După acest moment, artiştii s-au retras în culise, iar publicul s-a ridicat în picioare şi a cerut bis. Ştefan Bănică a revenit pe scenă purtând un tricou negru pe spatele căruia scria „Suceava”. Alături de instrumentişti şi de grupul vocal, Bănică a mai interpretat pentru suceveni piesele„Veta”, „Epilog” („Vreme trece, vreme vine... / Suntem nişte simpli spectatori... / Vreme trece, vreme vine... / Aşa-i viaţa asta... te naşti şi apoi mori”), artistul sugerând că trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă, dar şi cântecul „Can’t help falling în love", dedicaţie specială pentru public şi un omagiu marelui Elvis Presley. Pe parcursul spectacolului, Ştefan Bănică a mulţumit de mai multe ori publicului sucevean pentru prezenţă, pentru entuziasm, pentru că a ales să petreacă două ore împreună cu el şi colegii lui. Sucevenii i-au răsplătit cu aplauze, la scenă deschisă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefan Bănică a cucerit publicul sucevean cu muzica şi show-ul oferit vineri seară, pe scena Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ştefan Bănică a cucerit publicul sucevean cu muzica şi show-ul oferit vineri seară, pe scena Casei de Cultură5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post) Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, în perioada de post. Cei ce nu postesc îl pot folosi ca pastă tartinabilă (în amestec cu cașcaval ras ori... Citeşte