Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2015 - Anul XX, nr. 273 (6085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Acţiune preventivă

Poliţiştii au împărţit zeci de plăcuţe şi veste reflectorizante pentru căruţaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au organizat, în zilele de 20 şi 21 noiembrie, o nouă acţiune de informare şi responsabilizare a conducătorilor de căruţe, acestora fiindu-le împărţite plăcuţe şi veste reflectorizante. Acţiunea a fost organizată în condiţiile în care joia trecută, după lăsarea întunericului, au avut loc două accidente rutiere grave care au avut în prim plan căruţe care circulau pe drumuri publice fără a fi semnalizate corespunzător. Atelajele hipo au fost lovite de autoturisme ale căror şoferi au văzut prea târziu căruţele nesemnalizate din faţa lor. În cazul ambelor accidente a rezultat rănirea gravă a unei persoane, într-un caz fiind vorba de pasagera din maşină, iar în altul de căruţaş.

În încercarea de a preveni astfel de evenimente rutiere, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe  DN 17, pe DN 29 A, dar şi pe drumurile comunale adiacente, pe raza localităţilor Mitocu Dragomirnei, Adâncata şi Zvoriştea.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat:

”Peste 50 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere. Au fost montate 43 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ”.

Poliţiştii vor continua astfel de acţiuni, în această perioadă, până la căderea ninsorilor, pe drumurile publice circulând încă multe căruţe folosite la transportul culturile agricole.

Regulile minime pe care ar trebui să le respecte căruţaşii sunt următoarele: să folosească în mod obligatoriu veste reflectorizante şi elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo, vehiculele să fie conduse pe acostament sau cât mai aproape de marginea drumului, să se asigure la schimbarea direcţiei de mers şi să semnalizeze virajul cu braţul, să nu transporte persoane în picioare. Conform actualei legislaţii, căruţele nu au ce căuta pe drumurile naţional-europene.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au împărţit zeci de plăcuţe şi veste reflectorizante pentru căruţaşi.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au împărţit zeci de plăcuţe şi veste reflectorizante pentru căruţaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai să ne băgăm în seamă ! trimis de
(23 nov 2015, 11:56:25
Marea problemă e că circulă pe drumuri unde nu au voie ! Prea multe de polițiști nu ai ce zice că nu au instrumente adecvate ! Căruțașul dacă zice că nu are acte asupra lui se cam încurcă treburile pentru că dacă este adus la Post ,în același timp trebuie să-i asiguri atelajul ca dacă pățește ceva în lipsă poate să solicite daune polițistului și uite așa se învârți în jurul cozii până să poată impune legea !Dar cel mai important e ca posesorii de căruțe care intră pe drumurile publice să fie și ei obligați să încheie polițe de asigurare tip RCA și să achite vinietă de folosire a drumului iar în modul ăsta nici nu interzici ceva ce cam nu poți dar faci un lux dreptul de a deține un astfel de mijloc de transport care constituie cauza a atâtor tragedii . Însă ca să faci o asemenea lege ai nevoie de parlamentari ceea ce România e foarte greu de găsit !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post) Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, în perioada de post. Cei ce nu postesc îl pot folosi ca pastă tartinabilă (în amestec cu cașcaval ras ori... Citeşte