Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2015 - Anul XX, nr. 273 (6085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de siguranţă

Poliţia solicită benzi rezonatoare, „dinţi de dragon” şi semafor la trecerea de pietoni de la Grupul Şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trecerea de pietoni din faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, pe Calea Unirii din municipiul Suceava, locul unde, pe 10 noiembrie, a avut loc un groaznic accident, din cauza vitezei excesive cu care rula un şofer, necesită amenajări în regim de urgenţă, pentru evitareaunor noi tragedii. Aceasta este concluzia poliţiştilor de la Biroul Rutier Suceava, care au solicitat Primăriei municipiului Suceava, în calitate de administrator al drumului, luarea a trei măsuri care să asigure un grad mai ridicat de securitate a pietonilor care traversează prin acea zonă, una în care de regulă vitezele de rulare ale autoturismelor sunt peste media vitezeicu care se circulă pe alte străzi din Suceava.

 

Cele trei măsuri care pot fi luate pe termen scurt

Din punctul de vedere al poliţiştilor rutieri există trei măsuri care se pot lua urgent: realizarea de marcaje rezonatoare pe sensul de coborâre de pe Calea Unirii, după intersecţia cu strada Petru Rareş şi până în apropiere de Grupul Şcolar (măsură care ar reduce riscul de accidente pe o porţiune mai întinsă, nu doar la trecerea de pietoni), efectuarea de marcaje pe carosabil tip „dinţi de dragon” şi „marcaj în zig-zag” înainte de trecerea de pietoni şi, nu în ultimul rând, semaforizarea acestei treceri, cu verde pentru pietoni prin acţionarea unui buton, aşa cum se întâmplă şi la alte locuri marcate unde traficul pietonal nu este unul permanent.   

 

Poliţia Rutieră insistă pe necesitatea amenajării de scuaruri între sensuri

Dacă acestea sunt măsurile ce pot fi luate în timp scurt, conducerea Biroului Rutier Suceava solicită şi blocarea fizică a axului străzii, pe Calea Unirii, între intersecţia cu strada Cernăuţi şi strada Traian Vuia. Această măsură, care ar urma să reducă riscul coliziunii între maşinile de pe cele două sensuri de mers, are însă şi foarte mulţi contestatari. Cea mai mare problemă a acestor scuaruri între sensurile de mers este legată de accesul ambulanţelor şi celorlalte autovehicule pentru situaţii de urgenţă, în condiţii de trafic supraaglomerat, cum se întâmplă din ce în ce mai des pe artera principală a oraşului. O altă măsură cerută de poliţiştii rutieri este instalarea unei camere pentru măsurarea instantanee a vitezei pe Calea Unirii, în zona Inspectoratului Şcolar Judeţean. Este vorba de o cameră video care doar ar înregistra vitezele şi i-ar avertiza pe şoferi când este cazul să pună piciorul pe frână.

 

Filmul groaznicului accident de pe trecerea de pietoni 

Reamintim că, în seara zilei de 10 noiembrie, Mihai Palaghia, în vârstă de 38 de ani, care locuia în căminul social de la Grupul Şcolar, a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni de un  BMW condus de un tânăr de 24 de ani din Salcea, Gheorghe Cimpoi. Pietonul coborâse din autobuzul cu care venise dinspre centrul Sucevei şi s-a angajat în traversare, pe locul marcat din faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean. El a fost lovit de BMW după ce a trecut de axul drumului. Şoferul de 24 de ani circula cu viteză neadaptată dinspre Sala Sporturilor şi, când a văzut pietonul în faţă, a tras de volan spre stânga, intrând în alte două maşini de pe contrasens. Din păcate, pietonul a fost acroşat violent de maşină şi proiectat în spatele unui autobuz şi apoi într-un autoturism care venea din spate. Acesta a suferit leziuni multiple şi nu a mai putut fi salvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia solicită benzi rezonatoare, „dinţi de dragon” şi semafor la trecerea de pietoni de la Grupul Şcolar.
 Vizualizări articol: 4478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Poliţia solicită benzi rezonatoare, „dinţi de dragon” şi semafor la trecerea de pietoni de la Grupul Şcolar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post) Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, în perioada de post. Cei ce nu postesc îl pot folosi ca pastă tartinabilă (în amestec cu cașcaval ras ori... Citeşte