Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii

Cursuri de formare pentru specialiştii care lucrează în prevenirea şi combaterea violenţei domestice asupra copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, prin intermediul Centrului de Consiliere pentru Părinţi, organizează cursuri de perfecţionare pentru specialiştii care lucrează în prevenirea şi combaterea violenţei domestice asupra copilului. Programul de formare se va desfăşura în trei etape, pe categorii de specialişti: 23-26 noiembrie (specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi primării); 7-10 decembrie (cadre didactice din judeţul Suceava); 14-17 decembrie (personal medical din judeţul Suceava). Numărul maxim de persoane care poate participa la fiecare sesiune de formare este de 24, înscrierea făcându-se în urma invitaţiei transmise de Salvaţi Copiii instituţiilor partenere.

Sesiunile de instruire se vor desfăşura în sala de conferinţe a Hotelului Residenz, strada Nicolae Iorga, Nr. 6A, Suceava. Pentru relaţii suplimentare şi programul instruirilor, persoana de contact este Elena Ailincă, asistent social, tel: 0748 083 584, email: suceava@salvaţicopiii.ro.

 

Consecinţele violenţei

Preşedinta Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, Camelia Iordache, a explicat că nivelul scăzut de educaţie parentală, lipsa de informaţii privind drepturile copilului, protecţia şi metodele alternative de creştere şi educare a copiilor, competenţa limitată a profesioniştilor privind importanţa educării copilului într-un climat pozitiv şi armonios, o cultură naţională a educării copilului în care pedeapsa şi critica sunt la loc de frunte, bătaia este tolerată ca mijloc de disciplinare şi corectare a comportamentelor problematice, iar copiii din grupuri vulnerabile sunt stigmatizaţi şi discriminaţi în şcoală şi comunitate, au un impact negativ asupra dezvoltării copiilor şi duc la grave încălcări ale Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului. Expunerea copiilor la violenţă în familie încalcă reglementările în vigoare şi afectează grav bunăstarea acestora, dezvoltarea personală şi interacţiunea socială în copilărie şi în viaţa de adult.

Consecinţele violenţei asupra copilului sunt: anxietate, depresie, comportamente agresive, tulburări de ataşament, regresie în comportament şi dezvoltare, delincvenţă, abandon şcolar, abuz de substanţe. Scopul proiectului, a mai completat Camelia Iordache, este prevenirea şi combaterea violenţei domestice asupra copilului prin formarea profesională a specialiştilor care activează în domeniul violenţei domestice şi crearea unui instrument pentru formarea şi intervenţia specialiştilor în cazurile de violenţă domestică asupra copilului şi se aliniază priorităţilor domeniului de finanţare „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex”, aria prioritară de finanţare „Activităţi de formare profesională a specialiştilor care activează în domeniul violenţei domestice” în cadrul grantului acordat de Norvegia prin Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

 

Salvaţi Copiii, în parteneriat cu Save the Children Norway

Proiectul este implementat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în parteneriat cu Save the Children Norway, facilitându-se astfel transferul de bune practici pe care ţările scandinave le-au dezvoltat în domeniul protecţiei copiilor împotriva tuturor formelor de violenţă. De asemenea, proiectul beneficiază de parteneriatele pe care Salvaţi Copiii le-a dezvoltat cu autorităţile publice naţionale şi locale din domeniile protecţiei copilului, educaţiei şi sănătăţii acestuia. Beneficiarii proiectului naţional sunt 300 de specialişti în domeniul protecţiei copilului, educaţiei şi sănătăţii, care vor fi formaţi privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice asupra copilului; 50 de specialişti din cadrul instituţiilor relevante cu rol în combaterea violenţei domestice de la nivel naţional şi local, universităţi, ONG-uri, organizaţii internaţionale, care vor participa la Grupurile de Lucru Locale; 60 de reprezentanţi ai mass-media etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de formare pentru specialiştii care lucrează în prevenirea şi combaterea violenţei domestice asupra copilului.
 Vizualizări articol: 2218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cursuri de formare pentru specialiştii care lucrează în prevenirea şi combaterea violenţei domestice asupra copilului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte