Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ars la buzunare

Amendă de 20.000 de lei, pedeapsa pentru un avocat prins la volan cu o alcoolemie de 2,25 la mie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condamnare inedită în cazul avocatului rădăuţean Ionuţ Bujdei Leonte, care la începutul acestui an a fost prins băut la volan. Curtea de Apel Suceava l-a condamnat ieri la o amendă de 20.000 de lei, cu menţiunea că amenda aplicată corespunde unui număr de 160 de zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 125 de lei. Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Ionuţ Bujdei nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere. Trebuie spus însă că procesul care i-a adus amenda-condamnare de 20.000 de lei a fost unul foarte scurt, şi asta pentru că avocatul şi-a recunoscut fapta încă de la primul termen.

Bujdei a fost trimis în judecată deoarece pe 23 februarie 2015, în jurul orei 20.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, a condus pe strada Putnei din municipiul Rădăuţi, spre ieşirea din localitate, autoturismul marca Mercedes Benz proprietate personală, iar în dreptul imobilului cu numărul 162 a pierdut controlul automobilului şi a intrat în coliziune cu un automobil marca BMW, parcat pe partea dreaptă a drumului, care a fost împins către înainte, pe trotuar, oprindu-se într-un copac.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului în urma unui apel la 112  l-au testat pe Ionuţ Bujdei cu aparatul alcooltest, rezultând 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, şoferul a fost condus de poliţişti la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-au constatat succesiv alcoolemii de 2,25 grame/litru alcool pur în sânge, respectiv 2,1 grame/litru alcool pur în sânge la a doua probă, recoltată după o oră.

O parte dintre colegii săi au bănuit că dosarul va fi muşamalizat, astfel încât s-au adresat presei, reclamând şi că în acele momente Ionuţ Bujdei a avut o ieşire violentă la adresa poliţistului care i-a solicitat să sufle în etilotest, agentul Gigi Ursan. Mai exact, avocatul a încercat să smulgă etilotestul din mâna poliţistului, spunând şi gesticulând că i-l va distruge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 20.000 de lei, pedeapsa pentru un avocat prins la volan cu o alcoolemie de 2,25 la mie.
 Vizualizări articol: 4973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Amendă de 20.000 de lei, pedeapsa pentru un avocat prins la volan cu o alcoolemie de 2,25 la mie5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rahat cu apă rece. trimis de
(18 nov 2015, 11:24:27
Fără vreo relevanță față de persoana făptuitorului (nu-l cunosc și nici nu vreau să-l cunosc), articolul de față este încă un exemplu elocvent al dublei măsuri* cu care gagica aceea sfielnică – Temida, având ochii coperiți cu un căluș pritocit din proprii bikini feciorelnici, măsoară faptele pomântenilor:

Adicătelea pentru vreun pălmaș din agora, alcoolemia de 2,25 la mie corespunde conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, fapt ce se încadrează la art. 336 Cod penal:
„Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”

Pedeapsa aplicată ÎN AFARA LIMITELOR LEGII, nu poate fi argumentată cu prevederile art. 102, alin. (3), lit b) din Codul Rutier:
„a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;”

Aloooo, domnii magistrați ai melcilor, în Codul rutier sunt menționate contravențiile iar infracțiunile sunt cocoțate în CODUL PENAL.
2,25 la mie înseamnă PÂRNAIE, OCNĂ, TEMNIȚĂ, GULAG ȘI GALERĂ la greu!

-----
Notă: asta pedeapsă îi din tagma lui Moloce, care pentru fals material în înscrisuri oficiale a primit o blândețe de 4 luni de pârnaie (sub limita legală), pentru instigare la fals în declarații a încasat o dulceață de 2 luni (tot sub limita legală), pedepsele se contopesc iar rezultanta este zaharisită cu sirop de baclava, fiind dispusă amânarea aplicării pedepsei.
Să n-o bagi în pisda mă-sii de Temidă parșivă și duplicitară?
2.   Rahat cu apă rece. (corolar) trimis de
(18 nov 2015, 11:25:30
„’tu-vă mămuca voastră de haimanale neobrăzate, ce pari în cap v-ați merita voi!
Aihai!”
3.   Jurisprudență (1) trimis de
(18 nov 2015, 11:36:19
„25 iun. 2015 - Verdict pentru judecătorul Dan Olaru de la Judecătoria Zimnicea, trimis în judecată pentru infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți 23 iunie 2015, condamnarea lui Olaru la 1 an de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea prevăzuta de art. 87 alin. (1) din OUG 195/2002, care stabilește următoarele: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”.

Practic, judecătorii instanței supreme au menținut pedeapsa de 1 an cu închisoare dispusă, în 20 noiembrie 2014, de Curtea de Apel București. Completul de 3 al ICCJ a modificat însă termenul de încercare, de la 4 ani la 3 ani.”

Nota: Magistratul melcilor a fost suspendat din funcție de către CSm și ulterior eliberat din funcție prin decret prezidențial.

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI
JUSTIȚIE
Secția penală
Decizia penală definitivă de condamnare nr. 236 din 23 iunie 2015
Numărul dosarului:
4027/2/2013
Părțile din dosar:

OLARU DAN - Apelant (inculpat)

Data documentului de soluționare:
23.06.2015
Tipul documentului de soluționare:
Hotarâre
4.   Jurisprudență (2) trimis de
(18 nov 2015, 11:37:16
Soluție:
Admis apel
Detalii soluţie:
Admite apelul declarat de inculpatul Olaru Dan împotriva sentinţei penale nr.364/F din 20 noiembrie 2014 a Curţii de Apel Bucuresti – Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală menţionată şi rejudecând: În baza art.81 C.pen. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului Olaru Dan pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Conform dispoziţiilor art.71 alin.5 C.pen. din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 C.pen. din 1969.
Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Onorariul de avocat pentru apărarea din oficiu a apelantului inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 50 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.
Definitivă.
5.   Judecatori lu peste! trimis de
(18 nov 2015, 13:49:32
La cate magarii se fac in justitia suceveana, nu e de mirare ca un sobolan de la curtea de apel suceava sa dea o astfel de condamnare, mai mult individul asta are voie in continuare sa profeseze, maine- poimaine omoara un om nevinovat,si atunci cine dracu e responsabil, nu sobolanul de la curtea mafiotilor si coruptilor? si atunci unde este legea raspunderi magistratului, poate DOAMNA PRUNA sa faca ceva.
6.   Opssss! trimis de
(18 nov 2015, 14:36:01

Ian să videm ce zâceau la data producerii evenimentelor, Jurnaliștii de la Obectiv de Suceava: (link sus, la Feisbuca lu' Țuchemberg)

„.... încet, încet cărţile sunt făcute astfel încât acest “avocat” să fie absolvit de orice răspundere penală, acesta încercând chiar să obţină de la Baroul Suceava, o decizie antedatată de suspendare, astfel încât să se meargă pe considerentul că acesta nu avea calitatea de avocat atunci când a comis această infracţiune”.
Ce vra să-nsemne astă INFORMAȚIE?

Apăi, nici mai mult nici mai puțin decât dovada incontestabilă a faptului că DACĂ VREI SĂ FACI O ȘOBOLĂNEALĂ NESFÂRÂITOARE ÎN MEDIA SAU ÎN VĂZUL OPINIEI PUBLICE, FACI PE DRAAQU ÎN PATRU CA DOSARUL SĂ FIE SUB „COMPETENȚA” MATERIALĂ A PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ LEGE.

Tendința de anulare a calității de avocat presupune eludarea competenței materiale a PCA Sv în favoarea Parchetului de pe lângă Lege! *
ALLE SIND KLAR JETZT referitor la faptul INCONTESTABIL că la Parchetul de pe lângă Lege o mână spală pe alta, amândouă spală obrazul șefului INFORMAL ** al acestei structuri de parchet și tustrele poupă kourul acelui ștab incognito, cocoțat în înaltă funcție statală, care-i protejează și-i oploșește, de atâta amar de vreme, pe golănașii NELEGAȚI încă de la Parchetul de pe lângă Lege.

-----
* Ptiu! ptiu! stuchit antideochi, asezonat cu ††† trii cruci mari, regulamentare, de la păr la păr, imperativ asociate pomenirii acestei spurcăciuni ordinare a sistemului judiciar rumânesc.

** fostul prim-procuror DAM(B)U & Cârdășia Epigonilor și Emulilor crescuți și școliți de la unica țâță a nemernicului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte