Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2015 - Anul XX, nr. 263 (6075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: Am impresia că municipiul Suceava nu este administrat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat ieri că din punctul său de vedere municipiul Suceava nu mai este un oraş administrat în momentul de faţă. Cătălin Nechifor a făcut referire la două probleme cu care se confruntă Suceava în momentul de faţă, respectiv închiderea Bazarului şi riscul ca Bioenergy să nu mai furnizeze agent termic.

„Azi dimineaţă (n.r. - ieri) am văzut un film urât. Am avut impresia că încă visez. Credeam că în Suceava lucrurile sunt cumva în regulă, în normalitate. Văd că Bazarul s-a închis, după ce a funcţionat ohooo. Văd că nu avem căldură. Şi mă întreb oare Suceava a fost aşa dintotdeauna sau e un vis urât? Nu mai înţeleg nimic nici eu. Chiar nu mai cred că Suceava este un oraş administrat. Personal am această percepţie”, a spus Nechifor.

Făcând referire la închiderea Bazarului, Nechifor a spus că lucrurile în acest caz ar trebui văzute „puţin mai departe” de dorinţa „de a rupe şi de a închide”. El a spus că în Bazar sunt mii de oameni care trăiesc doar cu ceea ce câştigă acolo şi mai sunt alte câteva zeci de mii de suceveni care cumpără doar de aici pentru că nu au veniturile necesare pentru a-şi permite să cumpere din marile magazine. „Bazarul nu e doar o zonă în care spun unii că e evaziune, nu pot să spun lucru acesta, sau în care se vinde marfă de calitate îndoielnică, şi nu pot spune nici lucrul acesta. Există ANAF şi Protecţia Consumatorilor care pot să răspundă de aceste lucruri. Dar acolo lucrează oameni, şi de acolo îşi duc pâinea acasă la copiii lor”, a precizat Nechifor. El a adăugat că parlamentarii suceveni ar trebui să vină cu o iniţiativă legislativă prin care să se regândească rapid modul de autorizare a unor astfel de centre comerciale şi economice sau instituţii. „Că aşa închidem totul, şi cu oamenii ce facem? Asta e întrebarea mea. Ce facem cu oamenii care aveau un loc de muncă acolo şi care acum nu ştiu ce fac”, a precizat Cătălin Nechifor.

 

Nechifor îi invită pe parlamentari la consultări pe tema Bazarului

Preşedintele CJ Suceava a spus că vineri ar vrea să aibă o consultare şi un dialog cu parlamentarii suceveni, dar şi cu reprezentanţii Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Primăriei, întâlnire în urma căreia să se găsească o soluţie prin care s-ar putea rezolva problema Bazarului. „Eu cred că aceste lucruri care ţin de autorizarea unor astfel de spaţii au rămas un pic în trecut. Poate nu ne-am dat seama că s-a mai schimbat şi lumea, şi s-au schimbat şi soluţiile tehnice şi modul de intervenţie. Nu dau o soluţie, doar fac un apel la dialog. Eu sunt la dispoziţia lor dacă au timp, dacă au dorinţă să găsim în acord cu Primăria Suceava, Prefectura şi ISU o formulă care să fie acoperitoare nu doar legal, ci şi uman, şi care să asigure şi condiţii normale pentru intervenţia echipamentelor în situaţii de risc”, a declarat Nechifor.

Făcând referire la problemele legate de asigurarea agentului termic în Suceava, Cătălin Nechifor a spus că ştia că noua centrală termică a Sucevei, administrată de Bioenergy, „este cea mai frumoasă investiţie, cea mai ieftină”. „Văd la domnul Ilie Vasile (n.r. - directorul Bioenergy Suceava) că a rezolvat-o şi cu termoficarea. După ce a rezolvat-o cu aviaţia, văd o declaraţie a lui care m-a întristat profund, prin care ne spune că în scurt timp nu mai furnizează căldură. Păi dacă la două săptămâni de când începi să dai căldură spui că nu mai dai, nu ştiu dacă e tocmai în regulă”, a afirmat şeful administraţiei judeţene.

El a făcut referire şi la primarul Sucevei, Ion Lungu, spunând că acesta declara în primăvara acestui an că în mod sigur şi categoric nu are nevoie de sprijinul nimănui pentru a asigura agent termic sucevenilor în această iarnă. „Eu ştiu că toate companiile sunt private. Dar aici este un serviciu public care se furnizează în baza unei legi mai speciale. Acolo nu prea te întreabă cineva dacă ai chef, sau vrei, sau poţi să dai căldură. Trebuie să dai căldură şi apoi să faci eforturi să-ţi iei din piaţă banii. Nu e vreo formulă de plată în avans. Dreptul la căldură nu îl plătim în avans. Aici nu e vreun moft să dai căldură”, a subliniat Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că în şedinţa de astăzi a Consiliului Local ar trebui să se explice de ce s-a ajuns în situaţia în care sucevenii riscă să rămână fără căldură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Am impresia că municipiul Suceava nu este administrat.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Nechifor: Am impresia că municipiul Suceava nu este administrat2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   : trimis de
(11 nov 2015, 11:43:06
Acelasi lucru se poate spune si despre judet din 2012.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte boiereşti De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de plăcinte şi dulceţuri complicate, care ar îngrozi nutriţioniştii de azi, ci şi unele deserturi simple, naturale şi... Citeşte