Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 oct 2015 - Anul XX, nr. 249 (6061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transparenţă

Activitatea din depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş va fi monitorizată în permanenţă cu o cameră web

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întreaga activitate din depozitul ecologic de deşeuri care se construieşte în momentul de faţă pe Mestecăniş, în comuna Pojorâta, va fi monitorizată în permanenţă cu ajutorul unei camere web. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat sâmbătă că după finalizarea investiţiei şi desemnarea operatorului sistemului de deşeuri din judeţ, instituţia pe care o conduce va monta în această locaţie un sistem de supraveghere video care va transmite live şi cu acces public activitatea din acest depozit de deşeuri.

„Am luat această decizie pentru ca toţi cei care vor să vadă ce se întâmplă acolo. Şi toţi cei care au de remarcat ceva să o facă public. Iar populaţia să vadă singură ce se întâmplă acolo, să aibă încredere, şi dacă există ceva de reclamat să o facă la instituţiile abilitate”, a spus Nechifor la Gura Humorului, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica. Acesta a fost prezent sâmbătă la Gura Humorului, unde a inaugurat noua staţie de epurare şi a vizitat lucrările de închidere şi ecologizare a fostei gropi de gunoi a oraşului. La rândul său, Marius Nica a precizat că ştie că amplasarea unui depozit de deşeuri pe Mestecăniş a creat numeroase controverse, însă a amintit că această investiţie a obţinut în anul 2009 toate avizele necesare pentru a fi realizată, inclusiv acceptul Comisiei Europene. „Dincolo de orice discuţii proiectul trebuie finalizat. Altfel ar trebui să dăm toţi banii înapoi, iar investiţia să fie realizată în altă parte. Evident, în orice localitate dacă te-ai duce şi ai întreba populaţia din zona respectivă dacă vrea amplasarea unui depozit de deşeuri, cu siguranţă ar fi un răspuns negativ. Însă trebuie spus că astfel de investiţii sunt obligatorii a se realiza”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Marius Nica a subliniat însă că pentru depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş va fi nevoie de un management riguros al activităţii, pentru a se evita imaginea negativă dată de amplasarea lui în această locaţie cu potenţial turistic. „Tot judeţul are potenţial turistic, dar poţi să manageriezi o zonă în care se realizează o astfel de investiţie, care nu creează o plăcere foarte mare pentru populaţie, cu un management în care o monitorizare strictă poate evita anumite derapaje. Şi în aşa fel zona să rămână şi cu potenţial turistic”, a spus Marius Nica. El a adăugat că prin transmiterea live a imaginilor cu activitatea din acest depozit de deşeuri cetăţenii vor putea să aibă încredere şi să vadă că tot ce se întâmplă în această locaţie respectă normativele în domeniu.

Depozitul de pe Mestecăniş este construit printr-un proiect cu fonduri europene, în cadrul căruia o altă groapă ecologică de deşeuri va fi dată în folosinţă şi în comuna Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea din depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş va fi monitorizată în permanenţă cu o cameră web.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Activitatea din depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş va fi monitorizată în permanenţă cu o cameră web3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei