Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2015 - Anul XX, nr. 245 (6057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate îngreunată

Direcţia de Statistică Suceava are deficit de personal, inclusiv postul de director fiind vacant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava îşi desfăşoară activitatea cu un important deficit de personal, trei posturi de execuţie şi unul de conducere fiind vacante de multă vreme. Acestea nu pot fi ocupate pentru că au fost blocate în urma deciziilor luate la nivel ministerial pentru reducerea cheltuielilor. Interesant este că inclusiv postul de director executiv este blocat, încă din ianuarie 2015, când economistul Stelian Ruscior, care a fost şef aproape 20 de ani, a ieşit la pensie.

În momentul de faţă instituţia este condusă de directorul adjunct Mihaela Ungureanu, unul dintre cei mai experimentaţi lucrători în domeniul statisticii, care lucrează la Direcţia de Statistică Suceava din 1982. Aceasta este director adjunct din 2001.

 

Se speră ca măcar două posturi să fie deblocate

Ieri, când Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava a marcat prin mai multe manifestări „Ziua mondială a statisticii”,  Mihaela Ungureanu ne-a vorbit despre cum decurge activitatea instituţiei care adună date relevante din cele mai importante domenii, pentru a reliefa aspecte esenţiale privind evoluţia economiei, industriei, populaţiei, turismului etc.

„În momentul de faţă suntem 30 de angajaţi, cu o medie de vârstă ridicată, de 49 de ani. Am pornit demersuri pentru ocuparea a două posturi de inspector asistent şi sperăm să primim aprobarea pentru organizarea unui concurs în timp cât mai scurt. Avem mare nevoie de doi economişti tineri, care să pună umărul la munca din cadrul acestei instituţii”, a declarat Mihaela Ungureanu.

 

Muncă grea pentru statisticieni, din cauza reticenţei multor agenţi economici

Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava a realizat, cu ocazia „Zilei mondiale a statisticii”, un material succint legat de repere economice şi sociale ale judeţului Suceava, în ultimii 20 de ani. Datele statistice nu sunt în general foarte uşor de obţinut.

Mihaela Ungureanu a explicat:

„Am vrea să nu mai fim percepuţi cu reticenţă de agenţii economici care sunt obligaţi să furnizeze datele statistice însă, din păcate, ne confruntăm cu astfel de probleme din partea unora. De multe ori datele sunt obţinute greu, deşi noi lucrăm contratimp, având termeneclare pentru adunarea datelor”.

Aceasta a subliniat că în ultima perioadă de timp datele statistice se culeg în mare parte online, fiind astfel uşurată munca celor care trebuie să facă raportări.

 Informaţii suplimentare referitoare la activitatea instituţiei, precum şi date statistice, pot fi găsite pe site-ul suceava.insse.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia de Statistică Suceava are deficit de personal, inclusiv postul de director fiind vacant.
 Vizualizări articol: 3164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Direcţia de Statistică Suceava are deficit de personal, inclusiv postul de director fiind vacant5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei