Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2015 - Anul XX, nr. 229 (6041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Prima zi din octombrie, dedicată prevenirii consumului de droguri şi a traficului de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania „Săptămâna Preveniri Criminalităţii” a continuat joi, 1 octombrie, cu activităţi de prevenire a infracţiunilor din sfera criminalităţii organizate, în special a consumului de droguri şi a traficului de persoane. 

O primă acţiune a fost organizată de Agenţia Naţională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, la sediul Palatului Administrativ Suceava, unde a avut loc un seminar în cadrul căruia au fost stabilite relaţii parteneriale şi au fost prezentate instrumente de lucru şi intervenţie preventivă în domeniul criminalităţii organizate.

Întâlnirea a fost şi un prilej pentru prezentarea şi promovarea a două centre de tratament al celor care au probleme legate de consumul de alcool sau droguri. Este vorba de Clinica Aliat din municipiul Suceava, de pe strada Mihai Eminescu, şi de Centrul de la Pojorâta.

Activităţile de ieri au fost mult mai ample. Subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene, a declarat: „Tot joi, pe raza întregului judeţ, poliţiştii au desfăşurat în unităţile de învăţământ, dar şi în centrele de plasament, peste 100 de activităţi de informare cu privire la pericolele consumului de tutun, alcool şi droguri, dar şi cu privire la riscurile şi vulnerabilităţile asociate traficului de persoane. În unităţile şcolare primare au fost difuzate filme educative şi clipuri pe linia prevenirii pornografiei infantile pe internet şi cu privire la pericolele asociate navigării nesupravegheate pe internet şi reţele de socializare”.

El a mai precizat că la Centrul de Prevenire a Criminalităţii din municipiul Suceava, inaugurat în această săptămână pe strada Oituz, poliţiştii de prevenire au difuzat, în faţa a 50 de elevi, filmul ,,Lover Boy”, un material menit să le responsabilizeze în special pe tinerele femei şi să le prezinte pericolele asociate traficului de persoane. Metoda „Lover Boy” este cea prin care tinerele ajung victime după ce sunt păcălite de indivizi care pretind că sunt îndrăgostiţi de ele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima zi din octombrie, dedicată prevenirii consumului de droguri şi a traficului de persoane.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima zi din octombrie, dedicată prevenirii consumului de droguri şi a traficului de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei