Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2015 - Anul XX, nr. 229 (6041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Majorări de întârziere pentru sucevenii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele până la 1 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale la începutul anului sau cei care au achitat doar contribuţiile care le reveneau până la 31 martie au de scos acum mai mulţi bani din buzunare pentru a scăpa de datoriile către bugetul local.

Conform prevederilor legale, pentru plata taxelor şi impozitelor locale sunt două termene care, odată depăşite, duc automat la „încărcarea” debitelor cu majorări de întârziere în cuantum de 2% pe lună sau fracţie de lună.

De exemplu, cei care au achitat la începutul anului doar taxele cuvenite până la data de 31 martie, iar acum nu s-au încadrat să achite diferenţa de bani pentru anul în curs cel târziu pe 30 septembrie au deja de scos din buzunare câte 2 lei în plus pentru fiecare 100 de lei pe care o datorau, pentru fiecare lună de întârziere.

Tocmai de aceea, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la populaţie şi la agenţii economici să facă efortul să îşi achite la termen taxele şi impozitele locale, pentru a nu fi nevoiţi să achite şi majorările de întârziere, care li se percep automat imediat ce s-au depăşit termenele scadente.

Plăţile se pot efectua în mai multe modalităţi – numerar sau cu cardul bancar, la ghişeu, prin virament bancar, mandat poştal sau online, pentru cei autorizaţi să efectueze astfel de operaţiuni.

În cazul în care plătitorii de taxe şi impozite nu îşi achită dările în termenul legal, se trece la executarea silită. Procedura de determinare la plată a rău-platnicilor începe prin comunicarea somaţiei, iar dacă aceasta nu este onorată, instituţia trece, după 15 zile, la poprire. Pot fi poprite orice venituri sau disponibilităţi băneşti ale datornicilor, până când sumele datorate sunt achitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorări de întârziere pentru sucevenii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele până la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Majorări de întârziere pentru sucevenii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele până la 1 octombrie3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei