Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2015 - Anul XX, nr. 214 (6026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control cu surprize

Transport de material lemnos cu acte false, depistat de poliţişti în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La primele ore ale dimineţii de duminică, 13 septembrie, poliţiştii de la Vama au oprit în trafic pentru un control de rutină o autoutilitară cu remorcă în care se aflau aproape 50 mc de material lemnos. La o primă privire, totul părea în regulă, numai că după ce s-au uitat mai atent la acte, poliţiştii şi-au dat seama că lucrurile nu sunt deloc aşa.

Şoferul a prezentat pentru control două avize de însoţire, din 12 septembrie 2015, dar din verificări s-a constatat că numărul buştenilor era mai mare decât cel stipulat în acte, nu corespundea nici diametrul materialului lemnos şi nu era aplicată la capete amprenta ciocanului silvic dreptunghiular de marcat. O altă inadvertenţă a fost aceea că pe avizele de însoţire era trecut ca punct de încărcare comuna Moldoviţa, sat Argel, iar transportul venea dinspre Câmpulung Moldovenesc.

Şi ca totul să fie negru până la capăt, oamenii legii au sesizat că şoferul Vasile Nolbert mirosea a alcool, motiv pentru care l-au testat, rezultatul fiind 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost amendat cu 2.750 lei, iar ca măsură suplimentară s-a decis suspendarea dreptului de a conduce autovehicule.

La faţa locului au fost chemaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, dar şi de la Comisariatul Regional Silvic şi Cinegetic Suceava.

„În urma inventarierii materialului lemnos descărcat, a rezultat cantitatea de 43,93 mc lemn rotund răşinoase, cantitate diferită de cea înscrisă în avizele de însoţire. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în sumă de 5.000 de lei a conducătorului auto şi s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos, ce a fost lăsat în custodie la Cantonul Silvic Cotu, Ocolul Silvic Frasin”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Marfa confiscată şi care urma să fie valorificată de şofer are o valoare de piaţă de circa 15.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transport de material lemnos cu acte false, depistat de poliţişti în trafic.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Transport de material lemnos cu acte false, depistat de poliţişti în trafic3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei