Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2015 - Anul XX, nr. 214 (6026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Festivitate

Prima zi de şcoală pentru cei peste 1.600 de elevi înscrişi în ciclul primar, gimnazial, liceal şi profesional la Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi, părinţi şi bunici, cadre didactice, oficialităţi ale oraşului Cajvana au participat ieri, 14 septembrie, cu bucurie la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Tehnologic Cajvana. Directorul coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul Nicolae Robu, a declarat că în acest an şcolar vor frecventa cursurile 1.662 de elevi. „Aceştia sunt înscrişi în ciclurile primar, gimnazial, liceal şi profesional. Sălile de clasă din cele şapte corpuri de clădire au fost igienizate şi zugrăvite şi îşi aşteaptă elevii. Deoarece numărul elevilor este în creştere, după demersurile făcute, a fost aprobat proiectul construcţiei unui nou corp de clădire”, a spus directorul liceului.

El le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru implicare şi a spus că speră ca împreună să obţină rezultate frumoase şi în anul şcolar care tocmai a început. “Vreau să avem o şcoală mai bună, nu doar cu o bază materială propice, cu material didactic modern, ci şi cu spirit nou, inovator. Misiunea mea în fruntea echipei manageriale este aceea de a veni în întâmpinarea performanţei, de a optimiza cheltuirea resurselor, de a concretiza proiecte şi de a avea rezultate palpabile. Cred sincer că numai împreună putem avea o şcoală de care să fiţi mândri”, a completat directorul Nicolae Robu.

 

348 de preşcolari, repartizaţi în 17 grupe

Manifestarea de pe 14 septembrie a debutat cu o urare de bun venit adresată tuturor celor prezenţi de directorul Nicolae Robu, urmată de o scurtă slujbă religioasă şi o rugăciune de început de an şcolar rostită de preotul paroh Gheorghiţă Davidoaia. Primarul oraşului, Gheorghe Tomăscu, le-a urat copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice un an şcolar plin de satisfacţii şi ferit de evenimente neplăcute. Cei 348 de preşcolari au fost întâmpinaţi în prima zi de şcoală de directoarea Grădiniţei cu Program Normal Cajvana, Domnica Gurău. Aceasta a subliniat faptul că aceşti copii sunt repartizaţi în 17 grupe. Domnica Gurău i-a mulţumit primarului oraşului Cajvana pentru sprijinul acordat la renovarea atât în interior, cât şi în exterior a corpurilor de clădire, aproape în totalitate. „Deoarece numărul copiilor este în creştere, domnul primar a făcut demersuri pentru construcţia a încă două locaţii noi de grădiniţă. Proiectele sunt aprobate, urmând a se începe lucrările de construcţie”, a completat directoarea Grădiniţei cu Program Normal Cajvana. Mesaje la început de an şcolar au transmis şi directorii adjuncţi ai Liceului Tehnologic Cajvan, profesoara Floarea Iacoban şi profesorul Iulian Ciotu.

 

„Nu uitaţi că educaţia autentică se bazează pe toleranţă, respect...”

Profesorul Iulian Ciotu a declarat: „Ne-am dori să trataţi şcoala ca pe un drept şi nu ca pe o obligaţie. Prin urmare, implicaţi-vă în problemele şcolii, căutaţi să fiţi utili celor din jur şi responsabili în ceea ce faceţi. Fiţi receptivi şi deschişi pentru că volumul de cunoştinţe, aptitudini, valori şi sentimente obţinut în perioada şcolii îl veţi purta cu voi toată viaţa. Nu uitaţi că educaţia autentică se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate şi bun-simţ ca valori fundamentale”.

Profesor învăţământ primar Lidia Seserman, responsabilă cu imaginea Liceului Tehnologic Cajvana, ne-a spus că la finalul festivităţii elevii din Cajvana au fost conduşi de cadrele didactice spre clasele în care îşi vor desfăşura activitatea. „Părinţii s-au informat cu privire la necesarul de rechizite, manuale şcolare, primind totodată şi alte date necesare la început de an şcolar. Tot pe 14 septembrie a avut loc şi festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Şcoala Gimnazială Todireşti, în prezenţa directorului şcolii, profesoara Lăcrămioara Cocîrlă, a preotului Leonard Tomoiagă şi a primarului Vasile Avram”, a declarat Lidia Seserman.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima zi de şcoală pentru cei peste 1.600 de elevi înscrişi în ciclul primar, gimnazial, liceal şi profesional la Cajvana.
 Vizualizări articol: 2524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima zi de şcoală pentru cei peste 1.600 de elevi înscrişi în ciclul primar, gimnazial, liceal şi profesional la Cajvana5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei