Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2015 - Anul XX, nr. 204 (6016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Prefectura Suceava a făcut recurs la hotărârea Tribunalului, de anulare a ordinului de suspendare a primarului de Udeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a făcut recurs la Curtea de Apel cu privire la anularea, de către Tribunalul Suceava, a articolului 1 din ordinul de suspendare din funcţie înainte de termen a primarului de Udeşti, Săvel Botezatu, şi a solicitat anularea în parte a hotărârii judecătoreşti pronunţate de tribunal. În recurs, prefectura arată că hotărârea judecătorilor de la Tribunal este ”netemeinică şi nelegală”, soluţia dată fiind ”o interpretare eronată” a bazei legale invocate în preambulul actului administrativ. Potrivit legii contenciosului, recursul suspendă executarea hotărârii judecătoreşti de fond şi se judecă de urgenţă. ”În funcţie de soluţia definitivă, se va dispune în consecinţă”, ne-a declarat, ieri, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, în legătură cu recursul.

Dacă soluţia dată de Tribunalul Suceava va fi menţinută de Curtea de Apel, Săvel Botezatu poate reveni, teoretic, în funcţia de primar de Udeşti, dar în acelaşi timp şi prefectul de Suceava poate emite un nou ordin de suspendare din funcţie înainte de termen, în baza articolelor de lege invocate de judecătorii de la tribunal.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Botezatu să poată candida pentru un nou mandat, Prefectura şi judecătorii au aceeaşi poziţie - timp de trei ani acest lucru nu mai este posibil.

Soluţia pronunţată de Curtea de Apel va fi cea definitivă, dar mai există căile extraordinare de atac, revizuirea şi contestaţia în anulare.

Reamintim că ordinul prefectului de Suceava, de suspendare din funcţie a primarului de Udeşti, Săvel Botezatu, a fost anulat de Tribunal pe motiv că încadrarea legală a fost eronată.

Instanţa a anulat articolul 1 din ordinul prefectului, prin care Săvel Botezatu a fost suspendat din funcţia de primar înainte de termen şi a modificat art. 2, în sensul că primarul este decăzut din dreptul de a ocupa această funcţie pe o perioadă de 3 ani de la data încetării mandatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava a făcut recurs la hotărârea Tribunalului, de anulare a ordinului de suspendare a primarului de Udeşti.
 Vizualizări articol: 1607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura Suceava a făcut recurs la hotărârea Tribunalului, de anulare a ordinului de suspendare a primarului de Udeşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei