Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2015 - Anul XX, nr. 202 (6014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delimitare

„Graniţele” noului cimitir din Burdujeni se trasează astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii cartierului sucevean Burdujeni vor avea la dispoziţie un nou cimitir, care va rezolva stringenta problemă a lipsei locurilor de înmormântare.

Lucrările de amenajare a acestuia încep chiar de astăzi, odată cu trasarea limitelor cimitirului de pe Dealul Mănăstirii. Conform proiectului realizat la iniţiativa primarului Ion Lungu, cimitirul va fi amenajat pe o suprafaţă de 28.874 de metri pătraţi şi va fi destinat tuturor cultelor, cărora li se pun la dispoziţie peste 2.600 de locuri de înhumare.

„Avem aprobarea Consiliului Local pentru realizarea acestui nou cimitir în Burdujeni, cel mai mare cartier al Sucevei, iar ţinând cont de gravitatea problemei, ne dorim ca până la finele anului, prin Direcţia Domeniului Public, să facem lucrările de împrejmuire a cimitirului, să îl dăm în administrare unităţilor de cult, proporţional cu ponderea enoriaşilor, încât populaţia din acel cartier să aibă unde să-şi înmormânteze persoanele decedate”, a explicat primarul Ion Lungu.

Investiţia, în valoare totală de 2.369.560 de lei, inclusiv TVA, include amenajarea a 2.630 de locuri de înhumare, amenajarea de alei pietonale şi carosabile, a unei platforme ecologice pentru colectarea deşeurilor, montarea unui sistem de alimentare cu apă şi canalizare, realizarea iluminatului public, montarea mobilierului urban şi realizarea unui punct de control şi supraveghere, dar şi a unui prăznicar, a unei piaţete pentru ceremonii şi o parcare pentru autovehicule.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei, care gestionează şi activitatea Direcţiei Domeniului Public, a spus că va fi de astăzi prezent în teren, pe Dealul Mănăstirii, pentru a verifica modul de desfăşurare a lucrărilor.

„Trebuie să ne grăbim, să putem realiza gardul de delimitare al cimitirului în puţinul timp care ne este favorabil, pentru a putea fi pus terenul la dispoziţia unităţilor de cult, cât mai rapid. Administrarea spaţiilor de acolo le va reveni acestora în totalitate”, a spus Doroftei.

Termenul de finalizare al investiţiei de 2,4 milioane de lei, aprobată în şedinţa de Consiliu Local din 27 august, este de 24 de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Graniţele” noului cimitir din Burdujeni se trasează astăzi.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Graniţele” noului cimitir din Burdujeni se trasează astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei