Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2015 - Anul XX, nr. 200 (6012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Declaraţii

Nechifor şi Băişanu au pus tunurile pe Lungu în cazul proiectului "Suceava, capitală culturală europeană"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La distanţă de numai o oră, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi deputatul Alexandru Băişanu l-au criticat pe primarul Ion Lungu pentru faptul că nu se implică mai deloc în proiectul "Suceava, capitală culturală europeană". Asta în condiţiile în care termenul limită pentru finalizarea proiectului în vederea depunerii la comisia care să-l analizeze se apropie cu paşi repezi.

„În şedinţa de Consiliu Judeţean din 24 iulie s-a decis că susţinem necondiţionat proiectul <Suceava, capitală culturală europeană>. Numai că nimeni nu se oboseşte să facă ceva. Autoritatea trebuie exercitată la nivelul Primăriei Suceava, iar dacă domnul Lungu are nevoie de ajutor, să facă o invitaţie şi voi participa la discuţii. Probabil că dacă vom lungi discuţiile vom constata că 10 octombrie a trecut şi nu am făcut nimic. Am văzut că domnul Lungu a venit din concediu, dar acolo, la primărie, există o majoritate consolidată din punct de vedere politic, iar ei trebuie doar să spună dacă au nevoie de sprijinul CJ Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor.

La rândul său, deputatul Alexandru Băişanu a tras un semnal de alarmă vizavi de acest proiect şi de şansele ca el să prindă viaţă.

„Îl rog pe domnul primar Ion Lungu, aşa cum l-am rugat acum 62 de zile, îi rog pe preşedintele Consiliului Judeţean, pe senatori, pe deputaţi şi pe orice om care are funcţii alese în municipiu şi în judeţ să se întâlnească. Îi propun primarului Ion Lungu să facă invitaţii tuturor factorilor de decizie pentru a ne întâlni şi a discuta punctual tot ce înseamnă proiectul <Suceava, capitală culturală europeană>, extinzând totul şi la parteneriate cu Cernăuţi, Lvov sau Chişinău. Din păcate, în cele 62 de zile nu s-a întâmplat nimic pe tema proiectului <Suceava, capitală culturală europeană>”, a spus Alexandru Băişanu.

Acesta a dorit să facă şi o comparaţie între ceea ce a reuşit ca persoană fizică, prin aducerea la Suceava a două spectacole puse în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, evenimente de care au beneficiat peste 1.200 de oameni, şi ceea ce nu întreprinde Primăria Suceava, o instituţie cu un aparat de câteva sute de persoane.

„În Suceava, anual se cheltuieşte un buget de 80-90 de milioane de euro, imaginaţi-vă ce ar putea face un municipiu cu o asemenea forţă financiară comparativ cu mine, o singură persoană care a strâns lângă el o echipă nu foarte numeroasă. Important este ca primăria, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, să facă bugetarea oamenilor care vor munci pentru depunerea acestui proiect. Dacă nu va fi bugetat, evident că nu se va întâmpla nimic. Trebuie aduşi şi specialişti care au capacitatea de a scrie un astfel de proiect, iar în aceste condiţii avem şanse mari pentru a fi preselectaţi, pentru ca ulterior să intrăm într-o logică normală a câştigării acestui proiect”, a completat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor şi Băişanu au pus tunurile pe Lungu în cazul proiectului "Suceava, capitală culturală europeană".
 Vizualizări articol: 2007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nechifor şi Băişanu au pus tunurile pe Lungu în cazul proiectului "Suceava, capitală culturală europeană"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cai verzi pe pereti trimis de
(29 aug 2015, 11:30:57
Intr-un judet in care nu ai aeroport, intr-o capitala de judet in care in luna august nu ai apa calda și nici toate drumurile asfaltate, unii viseaza. Suceava, cum spunea nemuritorul Sorin Avram e un sat, o comuna urbanizata. Suceava poate candida poate la titlul de sat european, ferma de idei traznite. Ideea de capitala europeana nu rea, insa realitatile sunt cu totul altele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei