Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În lipsa internetului

De la 3.00 dimineaţa la Paşapoarte pentru un bon de ordine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomeraţia obişnuită în luna august de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor Simple Suceava s-a mutat din timpul programului de lucru în zorii zilei. Deşi există posibilitatea programărilor online pentru depunerea cererilor de eliberare a unui paşaport, fie pentru că nu ştiu, fie pentru că nu au internet, foarte mulţi dintre solicitanţi merg la sediul instituţiei pentru a obţine un bon de ordine. În luna august, singura modalitate de depunere a cererilor pentru paşaport este cu programare, aşa că cei care nu-şi asigură un loc online au ajuns să vină la sediu de la 3.00 dimineaţa. Ana Maria Stejaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, instituţie în subordinea căreia se află serviciul Paşapoarte, ne-a declarat că în această perioadă sunt depuse zilnic peste 300 de cereri. Cea mai aglomerată zi a fost miercurea trecută, cu 325 de cereri, dar şi în ziua precedentă funcţionarii au avut foarte mult de lucru deoarece în zilele de marţi funcţionează şi punctul mobil de la Rădăuţi. Cu 310 cereri la Suceava şi 106 la Rădăuţi, marţi, 4 august au fost peste 400 de solicitări. Din numărul total de solicitanţi, doar aproximativ 100 s-au programat online; numărul de bonuri de ordine alocate programărilor la sediu este de 220/ zi. ”Bonurile de ordine se epuizează în primele 30 de minute de la începerea programului zilnic”, a precizat Ana Maria Stejaru.

La programările online, data la care s-a ajuns ieri este 17 august, astfel încât cei care vor un paşaport electronic şi la sfârşitul lunii august părăsesc ţara nu au altă soluţie decât să meargă la sediu cu noaptea în cap, în speranţa că vor avea şansa de a obţine un bon de ordine. Acestea se eliberează dimineaţa, numai pentru ziua respectivă şi numai pentru solicitant şi membrii de familie ai acestuia, pe baza cărţii de identitate.

 

Programul şi taxele pentru eliberarea paşapoartelor

Pentru a face faţă solicitărilor, programul de funcţionare al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor Simple este prelungit cu trei ore pe perioada lunii august. Asta, împreună cu sistemul programărilor, asigură servicii civilizate la această instituţie, fără sutele de oameni care în anii precedenţi se călcau în picioare. În sala de aşteptare există aer condiţionat şi bănci, au acces doar persoanele care au programare şi doar la ora la care au fost planificate. Pentru cei care ajung mai devreme, în curte sunt câteva bănci şi două umbrele de soare.

La sediul din Suceava al Serviciului de Paşapoarte, preluarea imaginilor şi a documentelor se face zilnic, între orele 8:00 şi 19:00, iar la punctul de lucru mobil din Rădăuţi marţi, între orele 8:00-16:00. Programul de eliberări paşapoarte la sediu este luni, marţi, joi şi vineri, între orele 8:30-16:30, şi miercuri, de la 8:30 la 18:30.

Programarea online se face pe site-ul Prefecturii Suceava, www.prefecturasuceava.ro.

Valabilitatea paşaportului simplu electronic este de 5 ani, iar pentru minori cu vârsta sub 12 ani valabilitatea este de 3 ani. Termenul de eliberare este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 292 de lei pentru documentele cu valabilitate 5 ani şi 266 de lei pentru cele cu valabilitate 3 ani. Valabilitatea paşaportului simplu temporar este de 12 luni, termenul de eliberare fiind între 2 ore şi 3 zile lucrătoare, taxele însumând 222 de lei.

Taxele se achită la orice agenţie CEC din judeţ, iar taxa de trezorerie se poate plăti la sediul Serviciului de Paşapoarte Suceava de luni şi până joi, între orele 8:00-15:00, vineri, de la 8:00 la 13:00, sau la ghişeele de trezorerie din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la 3.00 dimineaţa la Paşapoarte pentru un bon de ordine.
 Vizualizări articol: 2313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De la 3.00 dimineaţa la Paşapoarte pentru un bon de ordine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei