Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Moment festiv

„Deşteaptă-te, române!”, intonat în centrul Sucevei de Ziua Imnului Naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Centrul Militar Judeţean Suceava a organizat, ieri dimineaţă, în Piaţa Tricolorului de lângă Palatul Administrativ, o ceremonie publică de intonare a imnului naţional al României. Scurta ceremonie ce a avut loc cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României, sărbătorită pe 29 iulie, a marcat data la care „Deşteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată, în 1848.

Ceremonialul a constat într-o slujbă de pomenire a eroilor neamului, după care prefectul de Suceava, Constantin Harasim, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu au ţinut scurte alocuţiuni. A urmat, la final, momentul solemn al intonării Imnului Naţional al României.

La ceremonial au participat un detaşament de onoare format din garda drapelului cu drapelul de luptă, garda la locul de arborare a drapelelor şi un pluton de gardă de onoare asigurate de Jandarmeria Suceava, alături de două plutoane de gardă de onoare asigurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

La 29 iulie 1848, ''Deșteaptă-te, române!'' a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic ''Un răsunet'' de Andrei Mureșanu, pe o melodie culeasă de Anton Pann. Imnul a fost intonat în timpul Războiului de Independență, în Primul Război Mondial, la Marea Unire din 1918 şi în al Doilea Război Mondial.

Interzis în perioada comunistă, „Deşteaptă-te, române!” a fost declarat Imn Național al României prin Constituția din 1991.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Deşteaptă-te, române!”, intonat în centrul Sucevei de Ziua Imnului Naţional.
 Vizualizări articol: 1799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Deşteaptă-te, române!”, intonat în centrul Sucevei de Ziua Imnului Naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei