Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Obstacol în drum

O maşină abandonată a încurcat luni de zile traficul de pe o stradă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maşinile abandonate de ani de zile pe străzi nu sunt deloc o noutate pentru Suceava. Când acestea ajung însă să încurce şi traficul rutier şi să prezinte risc de producere a unor accidente situaţia devine mult mai problematică. Aşa s-a întâmplat pe strada Rulmentului din Suceava, în cartierul Obcini, lângă magazinul Lidl. Un VW Caddy, cu roţile distruse şi cu geamuri sparte, abandonat de luni de zile, probabil în urma unui accident, a fost împins spre axul drumului, ocupând o bună parte din unul dintre sensurile de mers.

Localnicii spun că maşina a tot fost mutată în ultimele luni pe o rază de câţiva metri, fiind împinsă spre axul drumului, pe timp de noapte, şi dată la o parte, spre bordură, de oamenii deranjaţi de rabla care încurcă traficul. Cum maşina a stat la intersecţia a două străzi exista şi riscul unor tamponări. De altfel, autoturismul avea urme de la o coliziune în partea lateral dreapta, semn că a fost tamponată cel puţin o dată.

Reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat ieri dimineaţă la faţa locului, iar apoi au semnalat situaţia celor de la Biroul străzi din cadrul Primăriei municipiului Suceava, care au promis că vor lua măsuri pentru a rezolva problema. Aceştia s-au ţinut de cuvânt, iar ieri după-amiază maşina era deja ridicată din stradă. 

 

Primarul Lungu spune că legislaţia ambiguă este în favoarea proprietarilor maşinilor abandonate

Lucrurile nu se pot rezolva atât de simplu în toate cazurile, susţine primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Asta din cauza legislaţiei, care prezintă multe ambiguităţi.

„Cu ani în urmă am luat o iniţiativă de a strânge aceste maşini. Ele au fost duse la sediul Direcţiei Domeniului Public din cartierul Iţcani, unde am amenajat un fel de cimitir al maşinilor. Mai mulţi proprietari ai acelor maşini ne-au dat în judecată şi pentru că legislaţia nu este clară am fost amendaţi şi obligaţi să ducem maşinile înapoi, de unde le-am ridicat”, a declarat primarul Lungu.

 

Cum a câştigat un sucevean un proces cu primăria, care i-a ridicat maşina abandonată

El a exemplificat prezentând cazul unei maşini ridicate de pe strada Alexandru cel Bun din Suceava, după ce în prealabil proprietarul a fost somat în scris să-şi ia autoturismul din acel loc. Respectivul a invocat în instanţă faptul că a fost plecat pe perioada verii din Suceava, într-o altă localitate, şi nu a avut cum lua la cunoştinţă de somaţii. În aceste condiţii a reuşit să obţină câştig de cauză în instanţă, susţine primarul.

„Dacă nu va veni o rezolvare, cu un act normativ emis de Guvern, eu, ca primar, îmi asum riscul de a ridica aceste maşini, chiar şi riscul de a fi amendat”, a mai spus Ion Lungu.

Important de precizat este că în cazul de pe strada Rulmentului a fost vorba de mai mult decât de o maşină abandonată, ci de una care încurca vădit traficul rutier.

 

O maşină se transformă în ghenă de gunoi, în plin centrul Sucevei

Monitorul de Suceava semnala, în luna martie a acestui an, într-un amplu material, cât de multe autoturisme zac abandonate pe străzile oraşului, unul care se confruntă, după cum bine știm, cu o acută criză de locuri de parcare.

O parte din acele maşini au fost ridicate, însă multe altele nu.

Una dintre maşinile abandonate care ies cel mai mult în evidenţă, în sensul rău al cuvântului, este o Dacie abandonată în plin centrul Sucevei, în faţa Oficiului Poştal Judeţean Suceava. Această maşină nu mai are roţi, are geamurile sparte, este mâncată de rugină şi plină de gunoaie pe interior. Este aproape o ghenă de gunoi şi nu a fost ridicată, în ciuda faptului că somaţia pusă pe parbriz de reprezentanţii Primăriei este deja veche de luni de zile.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O maşină abandonată a încurcat luni de zile traficul de pe o stradă din Suceava.
 Vizualizări articol: 3427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O maşină abandonată a încurcat luni de zile traficul de pe o stradă din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei