Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În aşteptare

Lungu refuză să fie folosit în bătălia internă din PNL pentru desemnarea candidaturilor la primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Demersurile pentru înscrierea Sucevei în competiţia pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii în 2021 au rămas deocamdată la stadiul de intenţie. Întâlnirea dintre cei care trebuie să îşi declare sprijinul necondiţionat pentru demararea unui asemenea proiect, care implică nu doar realizarea unei strategii culturale pentru următorii 10 ani, ci şi costuri uriaşe, nu a mai avut loc ieri, după cum a fost anunţată de iniţiatori.

Cel care a lansat ideea necesităţii înscrierii Sucevei în cursa pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii, deputatul Alexandru Băişanu, care vrea să candideze şi pentru fotoliul de primar al Sucevei, la alegerile de anul viitor, s-a văzut nevoit să contramandeze întâlnirea dintre factorii de decizie convocaţi, puţini fiind cei care au confirmat prezenţa sau au dat măcar un răspuns clar.

„Am vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, și este de acord cu aceasta întâlnire, dar îl aștept pe primarul Ion Lungu să ajungem la înțelegere, pentru că este în primul rând o problemă a primarului. Vrem să facem această întâlnire în cel mai scurt timp, pentru că deja am pierdut două săptămâni”, a declarat Alexandru Băişanu.

Termenul de depunere a candidaturilor este octombrie 2015.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat: „Susţin proiectul de desemnare a Sucevei drept capitală europeană a culturii, dar nu am dat curs invitaţiei de a merge la întâlnirea convocată de deputatul Alexandru Băişanu pentru a nu se înţelege că sunt folosit în bătălia internă din cadrul PNL în ceea ce priveşte desemnarea candidaturilor la primărie. Pentru mine PNL este un partid important, pe care îl respect şi nu vreau să fiu nici de o parte, nici de alta a baricadei în lupta internă din cadrul acestuia. Eu susţin proiectul de capitală europeană, iar dacă proiectul are girul clasei politice sucevene, îl voi susţine şi promova. Acum este o stare tensionată, m-au sunat mai mulţi primari din teritoriu, ce să facă... Din păcate acest proiect de capitală culturală europeană s-a transformat într-o dispută politică, de care prefer să păstrez distanţa”

Una dintre condiţiile care trebuie îndeplinite este existenţa unui consens al principalelor partide politice pentru susţinerea acestei candidaturi.

„Dacă proiectul va avea susţinere politică, îl vom promova. În momentul în care va există un consens între partidele politice din Suceava, mă voi alinia demersurilor de promovare a proiectului”, a mai spus Lungu.

Pentru 2021, din România şi-au anunţat candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii oraşele Alba Iulia, Arad, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sfântu Gheorghe şi Timişoara, care vor fi la concurenţă atât între ele, cât şi cu oraşe din Grecia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu refuză să fie folosit în bătălia internă din PNL pentru desemnarea candidaturilor la primărie.
 Vizualizări articol: 2341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lungu refuză să fie folosit în bătălia internă din PNL pentru desemnarea candidaturilor la primărie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Secătura - Proba verității trimis de
(17 iul 2015, 11:34:47
Când a fost întrebat prim-prelipcanul „cum s-a înțeles cu Iohannis” (sosit la Suceava pentru întâlnirea cu Timofti), SECĂTURA și-a reconfirmat over, and over and over again vocația nativă de NESIMȚIT TUPEIST. Cică „Bine, întrucât suntem în același Partid * ”

La care nu-mi pot reprima indignarea:
Băăăăă, țărănoiule neobrăzat, dar în 2014 când defilai pe ștrasse cu social democrații, cântând din toți bojogii un remix după Horst Wessel Lied - „Die Straße frei, PSD marschiert!”, sau când îți hlizeai mutra de nesimțit ordinar pe banerele PieSieDie-ului, alături de toți golănașii și penalii socialismului de caviar, TOT ÎN ACELAȘI PARTID CU IOHANNIS ERAI?
SECĂTURĂ!
Q.E.D.!
-----
* E vorbire despre Partidul „Miau”, acel partid de tip „interface pack” al serviciilor, care cică „și-a luat țzara ’napoi” și atât de bine și-au luat-o că, la mai bine de 7 luni de la succesul acțiunii electorale în revendicare imobiliară, n-au reușit încă să-și impună programul și doctrina de guvernare prin înscăunarea unui guvern de mâțe, mârtani și cotoi lăbărali.
Câțțțțț! bre, d-acilea!
2.   Comentariu trimis de
(17 iul 2015, 12:59:30
SUCEAVA LA,,desemnarea Capitalei Europene a Culturii în 2021 '' ,ALO dl asta e cel mai negru cosmar al europei daca va fi cum spui , Parcuri pline de Granit ca la PACEA dar fara verdeata, imaginea arterelor principale de circulatie ca de BAZAR - TALCIOC , blocuri redecorate ca la TIGANI , edificii monument istoric pingarite de ''capodopera cinema modern''. Sper ca in fata palatului administrativ al jud nu doresti o placa Comemorativa a la sfichi ....... ahaaaaaaaaaaaaaaaaa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei