Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii publice date peste cap

Noul computer tomograf de la Spitalul de Urgenţă Suceava, scos din uz de şocurile de tensiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul computer tomograf al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, achiziţionat cu 450.000 de euro şi pus în funcţiune în luna ianuarie a acestui an, s-a defectat, iar tomografiile necesare pentru urgenţele medicale sunt efectuate la clinica Arcadia. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, ne-a declarat că defecţiunea s-a produs din cauza şocurilor de tensiune, care în ultimii ani au provocat şi scoaterea temporară din uz a unui aparat de ecografie performant. Potrivit managerului Rîmbu, toate echipamentele spitalului sunt protejate pentru fluctuaţii de tensiune între anumite limite, dar la şocurile care apar în reţelele din Suceava nu face faţă nici un aparat.

Computerul tomograf de la spital este în garanţie şi în cursul zilei de astăzi firma care asigură service-ul va aduce şi va înlocui componenta care s-a ars, dar este greu de crezut că reparaţia va fi efectuată în cadrul garanţiei. Rîmbu a declarat că spitalul va da în judecată firma E.ON şi va cere acoperirea pagubei, inclusiv a costurilor provocate de investigaţiile efectuate pentru pacienţii spitalului la clinica Arcadia.

Purtătorul de cuvânt al companiei E.ON Moldova, Sorin Munteanu, ne-a declarat, ieri, că există într-adevăr o sesizare din partea spitalului în legătură cu acest incident, care ”se află în analiză”.

Din informaţiile noastre, probleme similare s-au înregistrat şi la o clinică privată din municipiul Suceava, la care s-au defectat un aparat RMN şi alte echipamente medicale din cauza şocurilor de tensiune. Pagubele produse la această clinică ar depăşi 30.000 de euro, conform surselor noastre. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul computer tomograf de la Spitalul de Urgenţă Suceava, scos din uz de şocurile de tensiune.
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Noul computer tomograf de la Spitalul de Urgenţă Suceava, scos din uz de şocurile de tensiune1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 iul 2015, 02:47:25
bai blanarule george daca taceai nu stia nimeni ce prost erai
2.   Corect ? trimis de
(11 iul 2015, 08:37:00
Și uite așa.tomograful de la clinica Arcadia funcționează ireproșabil,fiindcă este privată și nu folosește aceeași energie electrică ”cu gunoaie”.
Bolnavii ce zic ? Sunt mulțumiți ?Dar managerii ?
-opinia publică știe.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte