Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2015 - Anul XX, nr. 151 (5963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi preventiv-educative

Copii cu rezultate bune la învăţătură au participat la o tabără de vară organizată de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de copii din comunele Ciocăneşti şi Vama, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, au participat, timp de patru zile, la o tabără de vară organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava în comuna Vama. Tabăra s-a desfăşurat în perioada 26-30 iunie, iar copiii care au participat au fost aleşi din rândul celor cu rezultate bune la învăţătură. Tabăra a avut în prim plan organizarea de activităţi preventiv-educative privind infracţionalitatea, sub toate formele sale.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, a precizat că principalul partener în organizarea evenimentului a fost Romania Children Humanitarian Foundation, reprezentată de Brian Douglas, un vechi şi de nădejde colaborator în acţiuni preventive organizate în judeţ.

În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmânate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii  dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet, dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

În data de 29 iunie a fost organizat şi un workshop de promovare a stilului de viaţă sănătos şi de educaţie sanitară. Activităţile au urmărit respectarea de către tineri a unor norme minime de igienă, fiind tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul unor boli precum tuberculoza. 

Epureanu a precizat că tabăra de la Vama este doar prima acţiune de acest gen din această vară. Împreună cu asociaţii nonguvernamentale, dar şi unităţi şcolare, poliţiştii de prevenire vor organiza sub deviza ,,Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă” mai multe tabere de vară şi şcoli de vară cu tematică preventivă, beneficiari urmând a fi peste 300 de copii din mediul rural şi urban.

Statistica judiciară arată că, în ultimii zece ani, se înregistrează un trend ascendent al delincvenţei juvenile, dar şi faptul că vârsta infractorilor este din ce în ce mai mică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii cu rezultate bune la învăţătură au participat la o tabără de vară organizată de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii cu rezultate bune la învăţătură au participat la o tabără de vară organizată de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi) Nu sunt curioasă din fire. Cel puţin, nu într-atât de curioasă, încât să-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Însă aşa de tare mirosea a dulceaţă pe holul blocului în care... Citeşte