Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2015 - Anul XX, nr. 151 (5963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Punct de lucru inaugurat

Autospecială de stins incendii şi ambulanţă SMURD, la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea mai nouă subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a fost inaugurată pe 1 iulie la Poiana Stampei. Punctul de lucru arondat Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei va asigura intervenţii mai rapide, în caz de urgenţe, cu o autospecială de stins incendii şi cu o ambulanţă SMURD tip B, încadrată cu echipaj de prim-ajutor. De asemenea, autospeciala de stins incendii are în dotare şi echipamente pentru acţiuni de descarcerare, în caz de accidente rutiere.

 

Principalele obiective: Timpi de răspuns mai buni la accidente rutiere şi incendii de pădure

La inaugurarea de miercuri, 1 iulie, au participat conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi administraţiei publice locale, în frunte cu primarul Viluţ Mezdrea. ISU Suceava a pus la dispoziţie cele două maşini de intervenţie, restul tehnicii şi personal, în timp ce administraţia locală a amenajat spaţiul în care a fost deschis punctul de lucru.

Generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava, a subliniat importanţa deschiderii punctului de lucru pentru situaţii de urgenţă de la Poiana Stampei:

“Punctul de lucru acoperă din punct de vedere operativ un raion de intervenţie care include comunele Poiana Stampei şi Coşna, precum şi localitatea Dealu Floreni, ce aparţine comunei Dorna Candrenilor. Prin deschiderea acestui punct de lucru se reduce timpul de răspuns la accidentele rutiere produse pe DN 17, un drum de tranzit între Moldova şi Transilvania, atât în ceea ce priveşte asistenţa medicală de urgenţă, cât şi descarcerarea, precum şi intervenţia rapidă şi eficientă la incendiile de pădure din această zonă”.

Până la această inaugurare, pompierii de la Vatra Dornei aveau de acoperit o zonă foarte întinsă, atât spre Broşteni, cât şi spre Poiana Stampei, până la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud.

Momentul festiv de pe 1 iulie a inclus o slujbă de sfinţire, dar şi o prezentare a tehnicii de intervenţie, cu simularea unor cazuri reale.

 

Dolhasca şi Broşteni, punctele vulnerabile de pe harta judeţului

Generalul Ion Burlui a reamintit de necesitatea deschiderii unor alte puncte de intervenţie de acelaşi gen la Dolhasca, Broşteni şi chiar la Dumbrăveni, pentru timpi de reacţie cât mai prompţi în caz de apariţie a unor nedorite situaţii de urgenţă.

După deschiderea punctului de lucru de la Poiana Stampei, zonele din judeţ care au rămas slab acoperite în caz de situaţii de urgenţă sunt oraşele Dolhasca şi Broşteni, cu localităţile din jur. Dolhasca este la 25 de kilometri de cel mai apropiat punct pentru situaţii de urgenţă, cel de la Fălticeni, în timp ce Broşteniul este la 50 de kilometri de Vatra Dornei.

La Dolhasca se lucrează intens la amenajarea spaţiului pentru subunitatea ISU. Lucrările ar urma să fie finalizate până în luna august a acestui an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autospecială de stins incendii şi ambulanţă SMURD, la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autospecială de stins incendii şi ambulanţă SMURD, la Poiana Stampei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi) Nu sunt curioasă din fire. Cel puţin, nu într-atât de curioasă, încât să-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Însă aşa de tare mirosea a dulceaţă pe holul blocului în care... Citeşte