Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2015 - Anul XX, nr. 141 (5953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   25 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a X-a

Cei mai talentaţi preşcolari din judeţ, premiaţi pentru desenele trimise la Concursul ,,Penelul fermecat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Shopping City Suceava - City Gallery au avut loc vineri, 19 iunie, vernisajul expoziţiei ,,Prilej de bucurie”, organizată în cadrul Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul fermecat”, ediţia a X-a, faza judeţeană, şi premierea celor mai talentaţi copii care au realizat desene într-un limbaj plastic original, folosind tehnici de lucru diverse. Prof. Maria Matei, organizatorul vernisajului, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, i-a felicitat pe toţi copiii care au fost premiaţi, pe părinţii care i-au sprijinit în permanenţă şi pe cadrele didactice care i-au îndrumat pe preşcolari să deseneze, să picteze, să realizeze grafică.

 

Câștigători ai primei ediţii a Concursului ,,Penelul fermecat”, invitaţi la vernisaj

Pentru că în acest an s-au împlinit zece ani de la prima ediţie a Concursului „Penelul fermecat”, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Daniela Răileanu, inspector de specialitate pentru învățământul preșcolar la IŞJ Suceava, în parteneriat cu Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Suceava, şi organizat de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti, prof. Maria Matei a invitat şi câţiva copii premiaţi la ediţia I a concursului naţional de creaţie plastică. Printre ei s-au numărat elevii Luiza Rusu, Ciprian Socoliuc şi Cristian Hreceniuc, care au primit felicitări şi câte o diplomă din partea organizatorilor.

Luiza le-a mărturisit celor prezenţi că avea 5 ani când a fost premiată la „Penelul fermecat”. „Cred că nu era un desen, mai mult o caricatură, doar aveam 5 ani. Am continuat să desenez, să pictez în timpul liber, pentru că sunt în clasa a VIII-a şi am mult de învăţat. Cred că premiul de atunci de la Concursul <Penelul fermecat> m-a motivat să continui să pictez”, a povestit Luiza Rusu.

Elevul Ciprian Socoliuc, premiat şi el la prima ediţie a concursului „Penelul fermecat”, va continua să picteze şi să-şi perfecţioneze talentul, pentru că va studia la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. „<Penelul fermecat> a fost un punct de plecare pentru mine în drumul spre artă, m-a ajutat să-mi duc mai departe pasiunea pentru desen, care este chintesenţa artei”, a spus Ciprian Socoliuc.

Juriul concursului, încă de la prima ediţie, a fost format din specialişti: profesoara Camelia Rusu-Sadovei - artist plastic (preşedinta juriului), profesoara Raluca Schipor, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, şi lector universitar dr. Oana Hrişcă, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, instituţii partenere în acest proiect, alături de Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Suceava.

Juriul a acordat anul acesta 410 premii şi 33 de menţiuni, pe secţiuni: grafică: 31 de lucrări premiate (10 premii de excelenţă, 12 premii I, opt premii II, un premiu III), pictură: 412 lucrări premiate (80 de premii de excelenţă, 83 de premii I, 86 de premii II, 118 premii III şi 33 de menţiuni).

 

“Penelul fermecat”, o rampă de lansare pentru cei mici

Organizatorii concursului au salutat în mod deosebit prezenţa în acest an a Grădiniţei Speciale Fălticeni, care a participat în concurs cu 11 lucrări, primind din partea juriului patru premii de excelenţă şi şapte premii I. „Am dorit ca premierea lucrărilor să se realizeze  în mod festiv, cu participarea preşcolarilor <pictori>, împreună cu părinţii, bunicii şi cadrele didactice îndrumătoare, pentru a oferi tuturor un prilej de bucurie. Noi, ca organizatori, vă aplaudăm pe toţi pentru lucrările pe care le-aţi realizat, pentru talentul vostru şi ne bucurăm că printre cei care au fost premiaţi de-a lungul anilor sunt copii care vor urma Colegiul de Artă, sunt copii care continuă să picteze, să deseneze, un prim pas spre această pasiune fiind tocmai Concursul naţional de creaţie plastică pentru preşcolari <Penelul fermecat>”, a completat prof. Maria Matei. Expoziţia cuprinde 443 de lucrări ale preşcolarilor din judeţ cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, şi poate fi vizionată până pe 25 iunie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai talentaţi preşcolari din judeţ, premiaţi pentru desenele trimise la Concursul ,,Penelul fermecat”.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei mai talentaţi preşcolari din judeţ, premiaţi pentru desenele trimise la Concursul ,,Penelul fermecat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei