Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Absent nemotivat

Judecător sucevean suspendat din funcţie pentru că lipsea de la serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorul Dorin Neagu, de la Tribunalul Suceava, a fost suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii începând cu data de 3 iunie.

Suspendarea a fost dictată în temeiul dispoziţiilor art. 52 alin. 1 teza a II –a  din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit dispoziţiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii „pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”.

Motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie în care un judecător este suspendat pe motive disciplinare este legat de prezenţa la serviciu a lui Dorin Neagu. Pentru că acesta a lipsit nemotivat mai mult timp, conducerea Tribunalului Suceava a decis pe data de 9 februarie să sesizeze Inspecţia Judiciară din cadrul CSM. După o anchetă preliminară s-a ajuns la concluzia că sunt întrunite elementele pentru suspendarea din funcţie.

Mai departe, secţia de judecători a CSM va analiza concluziile şi îl va asculta şi pe Dorin Neagu, urmând să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe magistrat.

Gheorghe Codrean, preşedintele Tribunalului Suceava, a precizat că activitatea secţiei la care activa Dorin Neagu nu va fi afectată foarte mult, iar în dosarele în care trebuia să intre acest magistrat vor intra alţi colegi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecător sucevean suspendat din funcţie pentru că lipsea de la serviciu.
 Vizualizări articol: 2661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Judecător sucevean suspendat din funcţie pentru că lipsea de la serviciu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte