Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă anevoioasă

Nici un vinovat după gratii în cazul unei bătrâne ucise acum un an de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de omor petrecut în luna mai a anului trecut, la Milişăuţi, unde o bătrână în vârstă de 70 de ani a fost omorâtă în bătaie în propria casă, se dovedeşte a fi o încercare foarte grea pentru anchetatori. La un an de zile de la comiterea faptei, dosarul este încă pe masa unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Unul dintre suspecţi s-a aflat o perioadă de timp în arest preventiv, însă ulterior a fost pus în libertate, din cauza probatoriului insuficient. A ajuns din nou după gratii, însă într-un alt dosar, pentru fapte de furt.

 

Procurorii au doi inculpaţi în acest caz

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis, zilele trecute, la solicitarea cotidianului Monitorul de Suceava, că Vasile Mădălin Paşcu, în vârstă de 22 de ani, este inculpat pentru infracţiunea de omor, constând în aceea că, pe 17 mai 2014, a pătruns în imobilul victimei, Garofina Moţoc, şi a exercitat asupra ei acte de violenţă repetate şi de mare intensitate, care i-au provocat leziuni grave, care au condus la deces. Al doilea inculpat din dosar este un minor, Vasile Vlăduţ P., acum în vârstă de 16 ani.

Problema esenţială în acest caz este că fapta a fost descoperită târziu, iar necunoscutele anchetatorilor sunt încă multe. Cea mai clară dovadă în acest sens este că inculpaţii nu sunt în arest preventiv, o măsură luată în toate cazurile de omor în care indiciile de comitere a faptei sunt suficiente.

 

Filmul unei crime oribile

Garofina Moţoc, în vârstă de 70 de ani, locuia singură într-o casă din Milişăuţi şi se deplasa cu greutate, având o pareză pe partea stângă. Crima a fost comisă în seara zilei de 17 mai 2014. Autorii au acţionat în mod clar în scop de jaf, cred anchetatorii. Femeia a fost lovită violent cu mâinile şi picioarele, iar cauza morţii a fost asfixia mecanică prin sugrumare. Autorul sau autorii au plecat din casă cu suma de 600 de lei.

Ancheta din acest caz a fost dificilă încă de la început, în condiţiile în care cadavrul bătrânei a fost descoperit abia pe 22 mai, la cinci zile de la deces.  Faptul că bătrâna avea pantalonii traşi în jos a creat încă de la început suspiciuni de agresiune sexuală, care s-au conturat tot mai mult pe parcursul anchetei.

 

Cine sunt inculpaţii din acest dosar

Vasile Mădălin Paşcu, domiciliat în comuna Gurghiu, judeţul Mureş, dar care locuia fără forme legale în comunitatea de romi de la Arbore, a fost arestat preventiv, la solicitarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe 25 mai 2014. Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de două ori. Pe 6 august a.c., procurorul de caz a solicitat înlocuirea stării de arest preventiv cu cea a controlului judiciar, tocmai din cauza lipsei indiciilor clare de comitere a faptei. Tribunalul Suceava a admis propunerea, ba mai mult a dispus ca suspectul să fie cercetat în stare de libertate, fără nici o măsură restrictivă. Paşcu avea să ajungă în arest din nou, însă pentru fapte de furt. Pentru acestea din urmă a fost, de altfel, şi condamnat la prima instanţă de judecată la şase ani de închisoare.

Minorul în vârstă 16 de ani provine dintr-o familie de romi din comuna Arbore şi se află şi acum în libertate.

Din informaţiile pe care le avem ambii inculpaţi neagă comiterea faptei.  Ce se ştie cert este că cei doi s-au aflat la Milişăuţi în ziua crimei, fiind din categoria hoţilor voiajori, care se mutau dintr-o localitate în alta, pentru a comite spargeri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un vinovat după gratii în cazul unei bătrâne ucise acum un an de zile.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici un vinovat după gratii în cazul unei bătrâne ucise acum un an de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei