Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2015 - Anul XX, nr. 117 (5929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campionatul Naţional de Drift

Cei mai buni piloţi de drift din România se întrec timp de două zile în parcarea Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vuitul motoarelor tunate şi fumul cauciucurilor arse, dar şi ropotele de aplauze ale spectatorilor vor marca acest final de săptămână, în care municipiul Suceava este gazda primei etape a Campionatului Naţional de Drift.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Profesionistă de Drift, în parteneriat cu Toyota Suceava și Shopping City Suceava, reuneşte piloţi de drift din toată ţara, mulţi dintre ei cu un palmares impresionant. Cei care vor să le admire evoluţiile pe asfaltul încins de manevrele lor îndrăzneţe sunt aşteptaţi în zilele de 23 şi 24 mai, adică sâmbătă şi duminică, să ia parte la un spectacol plin de adrenalină. Unul câte unul, sau în tandem, piloţii de drift îşi vor arăta îndemânarea cu care strunesc sutele de cai putere.

„Campionatul Naţional de Drift este un eveniment cu tradiţie, aşteptat şi iubit de public, care adună în fiecare an un număr mare de spectatori, în principal pe cei pasionaţi de adrenalină, nu doar din Suceava ci şi din judeţele apropiate. Îi aşteptăm şi în acest an să îşi susţină piloţii favoriţi”, a spus reprezentantul SCS, Anca Ciutac.

Aproximativ 25 de piloţi din Bucureşti, Neamţ, Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Suceava vor lua startul în parcarea Shopping City Suceava la prima etapă a Campionatului Naţional de Drift - Toyota Suceava Drift Series, unde curajul şi măiestria piloţilor nu se măsoară în secunde, ci în spectaculozitate.

În această competiţie care se anunţă foarte strânsă sunt înscrişi cinci piloţi de drift suceveni.

Principalul promotor al acestui sport în judeţ este campionul naţional şi european Răzvan Frăţianu, pilotul sucevean care ne reprezintă cu succes în competiţiile de drift naţionale şi internaţionale. Acesta va concura cu un BMW E36 M3 turbo de 640 CP complet modificat pentru drift, respectând normele europene din divizia profesionistă. Frăţianu deţine în palmares titlul de Campion Naţional 2011, două titluri de Vicecampion Naţional în 2012 si 2014, dar şi locul 3 pe echipe la Campionatul European de Drift 2011, alături de Călin Ciortan.

Acesta i-a îndemnat pe suceveni să urmărească atât antrenamentele de sâmbătă cât şi competiţiile de duminică, iar în pauze să nu rateze sesiunile de taxi drift, care „sunt preferatele spectatorilor pentru că au ocazia să experimenteze adrenalina în dreapta piloţilor”.

Duminică, în jurul orei 18.00, va avea loc festivitatea de premiere, când vor fi desemnaţi cei mai buni trei piloţi din prima etapă a Campionatului Naţional.

„Duminică nu rataţi sesiunea de calificări plus Top 16, când vor avea loc tandemurile finale, care sunt şi cele mai spectaculoase. Vom avea 6-7 maşini de peste 500 CP, ceea ce este deja impresionant pentru noi. Toată lumea a investit în maşini, a progresat, sunt minim şase piloţi care au şanse reale de a câştiga etapa”, a spus  Răzvan Frăţianu, care an de an se implică în organizarea evenimentului.

Pe circuit îi mai puteţi admira și pe alţi piloţi suceveni: Bogdan Pădurariu – Audi Urquattro de 550 CP, convertit la tracţiune spate, Andrei Troaşe – Nissan Skyline de 550 CP, Mihai Maxim – BMW E36 2,5 Turbo de 400 CP, cât și pe piloţii Audio Class Drift Team. În plus, la evenimentul de anul acesta va participa, pentru prima dată în Suceava, Nissan-ul Silvia S13 cu motor de 5,4 V12 TURBO de peste 600 CP.

Unul dintre cei mai vechi piloţi din România, Sorin Ene, va fi prezent la acest eveniment, care se anunţă unul fierbinte, la propriu şi la figurat.

Nu în ultimul rând, sucevenii vor putea admira maşinile tunate ale participanţilor la concursul de drift, dar şi femei frumoase, nelipsite de la asemenea evenimente.

 

Programul Toyota Suceava Drift Series:

Sâmbătă, 23 mai

10:00-12:00 Antrenamente libere

12:00-14:00 Taxi Drift

14:00-15:00 Pauză

15:00-19:00 Antrenamente libere

 

Duminică, 24 mai

09:00-11:00 Antrenamente

11:30-13:30 Calificări

13:30-14:30 Pauză

14:30-18:00 Concurs drift

18:00-Ceremonie premiere

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni piloţi de drift din România se întrec timp de două zile în parcarea Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Cei mai buni piloţi de drift din România se întrec timp de două zile în parcarea Shopping City Suceava2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei